dimecres, 3 d’agost del 2011

Un nou perfil professional: auditor de sistemes de gestió documental

A les passades XII Jornadas Españolas de Documentación, organitzades per Fesabid del 25 al 27 de maig de 2011 a Màlaga, tingué lloc la taula rodona «Auditores de sistemas de gestión documental: una nueva perspectiva profesional».



A la taula participaren Carlota Bustelo, Sonia García, Maria Rosa Lloveras i José Ángel Valderrama. Félix Gómez-Guillamón Werner actuà de moderador. A més de parlar del nou perfil professional, també es donà a conèixer la sèrie de normes ISO/FDIS 30300: «Management systems for records», que són en vies de ser aprovades definitivament i publicades ben aviat:
http://www.iso.org/iso/iso_catalogue/catalogue_tc/catalogue_detail.htm?csnumber=53732.

A la pàgina següent podreu veure les presentacions de tres dels intervinents:
http://www.fesabid.org/malaga2011/auditores-de-sistemas-de-gestion-documental-una-nueva-perspectiva-profesional.

La que ens interessa més és la tercera, de Sonia García, «El perfil profesional del auditor de un sistema de gestión».

El tema no és pas nou: ja l’any 2003 Cristina Soy publicà el llibre Auditoría de la información: análisis de la información generada en la empresa (Barcelona: UOC, 2003, ISBN 84-8318-978-X). Vegeu-ne una ressenya a: http://www.uoc.edu/web/cat/art/uoc/casaldaliga0703/casaldaliga0703.html.

La mateixa Cristina Soy desenvolupà més tard el tema en la seva tesi doctoral (el 2009): «Identificación de la información crítica para la función financiera centrada en el análislis de inversiones y en el control de gestión» (inèdita fins ara).

Ja veieu que tenim un ampli espectre d’ocupacions professionals possibles...

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada