dijous, 24 de novembre del 2011

Certificat ACTIC

Heu sentit a parlar alguna vegada del «Certificat ACTIC»? Segurament que sí. Però per si no és el cas, us comento que són les sigles d'«acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació»: http://www20.gencat.cat/portal/site/actic

És molt habitual que la majoria de nosaltres tinguem traça en l’ús de l’ordinador, però quasi tot ho hem après de manera autodidacta. Doncs bé, el certificat ACTIC cobreix aquesta petita problemàtica: qualsevol persona de més de 16 anys pot acreditar els seus coneixements mitjançant una prova on podrà demostrar que té coneixements, habilitats i actituds en aquest camp.

Hi ha tres nivells: bàsic, mitjà i avançat. En aquesta pàgina web podeu veure què s’avalua a cada nivell: http://www20.gencat.cat/portal/site/actic/menuitem.74f23dec65fff202f055c310b0c0e1a0/?vgnextoid=69dfd65ab5d3e110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=69dfd65ab5d3e110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

Les finalitats de l’ACTIC, segons consta al web, són:
  • Millorar qualitativament l’ús de les TIC.
  • Augmentar la qualitat i l’estandardització de la formació en TIC.
  • Homogeneïtzar els nivells competencials de referència per al mercat de treball afavorint la integració de les empreses en la societat de la informació.
  • Incrementar la demanda de les TIC.
  • Incrementar la cohesió digital.
El procediment és ben senzill: primer t’inscrius en el nivell desitjat (des del portal web). En segon lloc fas el pagament de la taxa (uns 25 euros) i reserves lloc, dia i hora per a realitzar la prova. Finalment el dia que et toca, vas al centre seleccionat i ho fas.

És evident que no tenir aquest certificat no suposa cap problema a l’hora de cercar feina, ja que no és obligatori. Però tenint en compte com estan les coses actualment, potser no costa res treure’s el nivell avançat i poder demostrar així (d’una manera clara i amb un certificat emès per la Generalitat de Catalunya) que disposem d’aquests coneixements.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada