dimarts, 4 d’octubre del 2011

Un altre estudi sobre la felicitat a la feina

Fa un parell de setmanes fèiem referència a un estudi publicat per Adecco sobre les 10 professions més felices a Espanya: http://bib-doc.blogspot.com/2011/09/que-felicos-que-som.html. En aquell treball els bibliotecaris no només hi som citats, sinó que ocupem una destacada sisena posició.

Fa pocs dies, diversos mitjans s'han fet ressò d'un altre estudi sobre la mateixa temàtica, elaborat en aquest cas per una entitat de recerca dels Estats Units: la National Organization for Research (NORC), ubicat a la Universitat de Chicago. Aquest organisme porta a terme des de 1972 estudis diversos sobre la societat nord-americana, el General social survey: http://www3.norc.org/GSS+Website.

En aquest estudi es dóna també una llista de les 10 professions més felices, en aquest cas, als Estats Units. Són les següents:


1. Sacerdots
2. Bombers
3. Fisioterapeutes
4. Escriptors
5. Professors d'educació especial
6. Professors en general
7. Artistes
8. Psicòlegs
9. Venedors de serveis financers
10. Enginyers d'operacions

Ni rastre dels bibliotecaris...

Bé és veritat que els bibliotecaris tenim algunes coses en comú amb algunes d'aquestes professions: a les biblioteques públiques solem escoltar molt a la gent, com fan els psicòlegs i els capellans, i també és cert que ensenyem a molts usuaris –com si fóssim professors– a fer ús dels equipaments i de la informació, i encara alguna vegada hem d'«apagar algun foc» en sentit figurat, resolent alguna consulta amb urgència. Així mateix, alguns bibliotecaris escriuen molts dels continguts que omplen les pàgines web, i de vegades fan dibuixos o dissenys gràfics com si fossin veritables artistes...

Però tot això és no voler agafar el rave per les fulles. Que no: que no hi sortim, i ja està. Potser som la professió que fa 11?

Un comentari sobre aquesta llista publicat a la revista Forbes el podeu veure aquí:
http://www.forbes.com/sites/stevedenning/2011/09/12/the-ten-happiest-jobs/

I aquí un altre comentari, al Christian science monitor: http://www.csmonitor.com/CSM-Photo-Galleries/In-Pictures/The-10-happiest-jobs

Lamentablement no he sabut trobar el treball original elaborat pel NORC el 2011. Però sí referències a treballs d'anys anteriors, com el 2007: http://www-news.uchicago.edu/releases/07/pdf/070417.jobs.pdf (on tampoc sortim).

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada