dimecres, 27 de juliol del 2011

Pot ser el Mobile World Congress beneficiós per als bibliotecaris?

Aquests dies s'ha donat a conèixer per diversos mitjans de comunicació que Barcelona serà la seu de les properes edicions del Mobile World Congress, fins a l'any 2018.

Aquest esdeveniment té sobretot un naturalesa de caràcter comercial, en el qual centenars d'empreses d'arreu del món donen a conèixer els desenvolupaments principals en l'àmbit tecnològic i dels serveis distribuïts per dispositius mòbils.

I per què ens pot interessar? Doncs per veure les tendències d'aquest sector en auge: les darreres aplicacions que ens poden ajudar a fer-nos la vida més fàcil i còmoda. Però també, per l'oportunitat d'entrar en contacte amb empreses que –qui ho sap?– poden comptar amb els nostres serveis el dia de demà.

Com tots sabem, per trobar una bona feina no hem d'esperar que ens vinguin a buscar: ens hem de saber vendre. Hem de saber explicar a les empreses com els podem ajudar a fer més negoci. I aquest congrés és un gran «mercat» on els espavilats poden trobar una bona oportunitat laboral.

L'edició del 2011 va acollir 60.000 visitants vinguts d'arreu del món. Les empreses que hi tenien una parada pertanyien a algun d'aquests sectors:

–Operadors de telefonia mòbil
–Empreses de programari
–Subministradors de maquinari
–Empreses d'Internet
–Mitjans i lleure
–Etcètera.

En total hi van haver 1.400 empreses representades. Com Google. Al directori d'empreses presents, Google és indexada com de «Desenvolupament d'aplicacions». En la seva mateixa categoria hi havia 342 altres empreses... Altres matèries interessants pot ser la «Gestió del coneixement»: n'hi van haver 40 que tocaven aquest camp.

Us imagineu l'avantatge que representa poder lliurar el currículum i tenir una minientrevista amb desenes d'empreses que potencialment poden comptar amb els nostres serveis?

Com deia, moltes de les empreses eren estrangeres; però també n'hi havia d'espanyoles: 63 en total (i moltes d'elles, catalanes).

La pròxima edició del congrés tindrà lloc del 27 de febrer a l'1 de març de 2012. Ja podem anar pensant en una bona estratègia de «venda personal».

A partir del seu web veureu moltes altres informacions i idees que us poden inspirar:
http://www.mobileworldcongress.com/

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada