dimecres, 5 de febrer del 2014

Fira d'ocupació i orientació professional per a universitaris

Els propers dies 17 i 18 de febrer de 2014 tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya (avinguda de la Diagonal 661-671 de Barcelona) el I Congrés Internacional d'Ocupació i Orientació Professional: Universitaris i Titulats Júnior. L'horari de les activitats va de les 9.30 a les 20 h.

L'objectiu d'aquest esdeveniment és posar en contacte empreses de tota mena (locals i multinacionals, grans i petites) amb estudiants universitaris o titulats recents de totes les especialitats, per tal d'arribar a acords laborals.

L'accés al recinte és gratuït; però cal fer la inscripció prèviament, i la data límit per fer-ho és el 7 de febrer de 2014 (el proper divendres). Per efectuar la inscripció (sempre sense cost) cal omplir un formulari relativament detallat en què es demana un breu perfil dels assistents: estudis en curs (o acabats), si has participat del Programa Erasmus, de quines competències lingüístiques i tecnològiques disposes, l'experiència laboral que puguis tenir, afeccions, països visitats, si has fet activitats de voluntariat, quines competències o habilitats teves destacaries, quins objectius professionals tens en ment, quins aspectes laborals valores més... També es pot adjuntar un currículum. 

Anècdota: entre els ensenyaments en curs o ja acabats no hi figura l'antiga diplomatura de Biblioteconomia i Documentació; però sí l'actual grau d'Informació i Documentació.

Segona anècdota: hi ha un cercador dels candidats inscrits (que només permet veure el nom de pila, l'edat, la titulació i «l'aspecte que més valora d'un lloc de treball». Doncs bé, d'Informació i Documentació només apareixen tres inscrites... De Comunicació Audiovisual, 18. ¿Penseu que les empreses necessiten sis vegades més comunicadors audiovisuals que bibliotecaris? Jo avui no estic d'humor per dir el que penso...



Les empreses que participen en aquesta fira són una seixantena, de tots els sectors: alimentació, farmacèutiques, financeres, bufets d'advocats, consultories, editorial, informàtica... fins i tot Google!

En la meva opinió, oportunitats com aquestes s'han d'aprofitar si estàs acabant els estudis (o els has acabat fa ben poc) i encara no tens feina (o la que tens no et satisfà gaire). Però has d'acudir-hi amb una actitud ben proactiva. No són les empreses les que et «compraran» a tu; ets TU el que t'has de «vendre» a les empreses. Suposo que estem d'acord que un bibliotecari pot treballar en qualsevol entorn on hi hagi informació i documentació per gestionar, de qualsevol sector industrial o de serveis. Així que totes les empreses són candidates a contractar-te. Pots prioritzar aquelles que es dediquin a les temàtiques que més et plaguin. No hi tens res a perdre.


Enllaços relacionats

Pàgina de la UB anunciant l'esdeveniment: http://www.ub.edu/noticies/cgi/event.pl?id=57633&noticiaub=MONUB
Pàgina web de l'organització (per cert, només en castellà), amb accés al registre en línia: http://www.jobjust4u.com/
Programa de conferències:
https://www.dropbox.com/s/8ulwr2rkca4tomn/PROGRAMA%20CONFERENCIAS%20Y%20TOP%20EMPLOYEE%20%20JOBARCELONA.pdf



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada