S'anomena Passaport a la professió, i es tracta d’un recull d’activitats variades, organitzades per entitats diverses, de dins i fora de l'àmbit acadèmic, que són proposades als estudiants per contribuir a la formació integral del seu futur professional.
No són pas activitats obligatòries, ni solen comportar cost econòmic per a l'estudiant. Les activitats recollides cauen en alguna d’aquestes sis categories:
- Activitats per a la inserció laboral;
- Experiència i formació professionals;
- Activitats culturals generals;
- Competències en idiomes;
- Coneixements TIC;
- Orientació universitària.
Entre les activitats ofertes hi trobem exposicions, conferències, activitats formatives... Són organitzades per tot tipus d’entitats (per la UB mateixa, per biblioteques, per entitats privades, museus, etcètera). En aquesta pàgina podreu veure un pdf amb la programació prevista per aquest mes.
La formació completa d'un bibliotecari representa una tasca ben feixuga i polièdrica. Per un cantó cal adquirir els coneixements tècnics específics de la professió, que hauran de poder ser aplicats en contextos ben variats, i que comprenen disciplines tan interessants com la representació de la informació, la cerca i avaluació d'informació, l'anàlisi de necessitats, la creació de sistemes d'informació...
Però a banda, s'espera d'un bibliotecari una àmplia cultura general (en tots els camps del saber), un cert domini d'idiomes, una predisposició per conèixer i utilitzar programes informàtics i tecnologies en general, una voluntat de servei públic i orientació al client, i una curiositat intel·lectual quasi malaltissa... Hi ha gent que de petita s'intueix predisposada a comptar amb aquests atributs; d'altres els van adquirint al llarg de la carrera.
No hi ha dubte que el Passaport a la professió pot ser una eina que ajudarà en aquest camí de perfecció professional, tan difícil i necessari per a la societat actual i futura.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada