diumenge, 21 d’abril del 2019

Presència de bibliotecaris catalans a les candidatures a les eleccions generals del 28 d’abril de 2019

Segueixo el costum d'aquest blog i presento tot seguit la notícia dels candidats a les properes eleccions generals del 28 d’abril de 2019 que són (aproximadament) bibliotecaris.

El que inspira aquesta entrada és contribuir a fomentar la idea que els bibliotecaris som presents a la vida pública i hi participem activament. Si donem per bona la dita que «la informació és poder», llavors els bibliotecaris hem de prendre consciència del nostre potencial en la incidència en la vida pública. Segur que molts ho veiem així.

Cal precisar que en aquestes entrades es treballa amb un concepte de «bibliotecari» molt lax. S’hi consideren tant les persones amb una titulació especialitzada (encara que no treballin en aquest camp), com aquelles que hi treballen (o hi han treballat), independentment del seu nivell de responsabilitat i de titulació.

La manera com s’ha fet aquesta feina ha estat molt artesanal: a partir de la lectura de totes les candidatures presentades per les províncies de Catalunya (segons les llistes proclamades per la Junta Electoral Central i publicades al BOE núm. 79, del 2 d’abril de 2019), s’han fet algunes comprovacions aleatòries. També s’han fet cerques als llocs webs dels partits principals, i s’han comprovat els candidats de la convocatòria anterior. Per tant, no podem garantir que la identificació hagi estat exhaustiva. Només s’ha de prendre com un divertiment. Evidentment que s’accepta qualsevol ajut al respecte.

Com és obvi, no es busca influir pas en el vot dels lectors pels candidats bibliotecaris; tal com dèiem al principi, només es vol contribuir a incrementar el coneixement de la visibilitat dels bibliotecaris a la societat.

En les eleccions generals anteriors, del 26 de juny de 2016, vam trobar només un candidat: en Josep Vives, que no repeteix en aquesta ocasió. Passem tot seguit a comentar els dos candidats d’enguany.


García Lorés, Carmen. Candidata número 15 del PSC per Barcelona. Ha treballat com a tècnica documentalista del Servei de Documentació d’Història Local de Catalunya, del Departament d’Història Moderna i Contemporània (1988-1993) de la Universitat Autònoma de Barcelona, i n'ha estat responsable tècnica (1994-1998). És un dels autors del Tesaurus d'història contemporània de Catalunya. La Carmen és llicenciada en Filosofia i Lletres (especialitat en història contemporània) i màster en Història Contemporània per la UAB. Va ser alcaldessa de Rubí i diputada provincial entre 2003 i 2015. Prèviament, havia estat regidora i tinent d'alcalde del mateix ajuntament (entre 1999 i 2000). El 2015 va ser diputada del PSC al Parlament, durant un període curt: entre el 30 de juny i el 4 d’agost. El seu Twitter: https://twitter.com/CGLores. Més informació sobre ella: al web del Parlament i a la Viquipèdia.

Foto de Viquirubi, a la Viquipèdia

Pineda Traïd, Enric. Candidat número 7 de Front Republicà per Barcelona. L’Enric és un veterà candidat bibliotecari, en diverses eleccions. Sempre amb el Partit Pirata, del qual ara és coordinador general. En aquests propers comicis que s’acosten, els Pirates s’han aliat amb Poble Lliure i Som Alternativa per presentar-se amb el nom de Front Republicà. L’Enric és diplomat en Biblioteconomia i Documentació i actualment treballa com a tècnic al Departament de Promoció i Comunicació de la Fundació Universitat Autònoma de Barcelona. Aquí podreu veure el seu Twitter: https://twitter.com/epineda?lang=ca I aquí, el seu compte a LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/enricpineda/A banda d’aquests candidats relacionats amb la nostra professió, em plau també esmentar dos altres candidats que estan vinculats amb la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, i que pertanyen al camp de la Comunicació Audiovisual:

Aguilar Paredes, Carlos. Candidat número 17 d’En Comú Podem per Barcelona. En Carlos és llicenciat en Física i doctor en Comunicació Audiovisual per la UB. És professor del grau de Comunicació Audiovisual de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació i actualment és vicedegà de Màrqueting i Equipament de la Facultat. Més informació: https://www.cnmc.es/file/190904/download. El seu Twitter: https://twitter.com/Polar_Lander

Sala Medina, Júlia. Candidata número 3 d’Izquierda en Positivo per la província de Tarragona. La Júlia és estudiant del grau de Comunicació Audiovisual, que s’imparteix a la nostra Facultat. Aquí podreu veure més informació: https://www.linkedin.com/in/j%C3%BAlia-sala-medina-846843215/Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada