dimarts, 9 de juliol del 2013

Perfils de col·legues valencians i altres

Avui una entrada breu per fer-me ressò que la revista Símile, editada pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, ha començat a publicar, al seu darrer número, uns petits perfils biogràfics de col·legiats.


Els trobareu a les pàgines 23-25 del núm. 21 (estiu 2013). Aquí hi ha el pdf del número sencer: http://www.cobdcv.es/docs/simile/simile21.pdf

Sempre va bé tenir referències de col·legues de la professió. Els bibliotecaris som un col·lectiu relativament petit en el conjunt de la societat, però majoritàriament estem contents de la nostra professió, i ens agrada col·laborar i donar un cop de mà quan un company ho necessita. De moment, aquesta secció de Símile acaba de néixer... esperem que es consolidi i que d’aquí a un temps acumuli un bon gavadal de col·legues.

Per localitzar altres professionals en el nostre context geogràfic, potser l’eina més àmplia és el directori Exit (http://www.directorioexit.info/), creat i mantingut per Tomàs Baiget i Josep Manuel Rodríguez Gairín. Tot i que no té una limitació geogràfica concreta, la gran majoria de professionals inscrits són d’Espanya (1.857, d’un total de 2.941).

Aprofito per recomanar a tothom que reuneixi els requisits que s’inscrigui a Exit. El tràmit és gratuït, i d’aquesta manera ampliem el coneixement del conjunt del col·lectiu, tant per a la col·laboracio mútua com per a la visibilitat en el si de la societat. Entenc que un estudiant no compta amb els mèrits per figurar-hi; però si ja fa uns anys que treballeu (o heu treballat) amb tasques de responsabilitat en una unitat d’informació (biblioteca, arxiu...) o heu escrit algun article, o compliu alguna altra de les condicions que trobareu al directori mateix, feu el pas!

Un altre lloc on trobar perfils de bibliotecaris és la secció «Canal professional», del web de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona: http://www.ub.edu/biblio/canal-professional/. En aquest cas són exalumnes del centre, triats en representació de la varietat de perfils i llocs de treball que poden ocupar els bibliotecaris avui en dia. N’hi deu haver una cinquantena, i alguns, amb vídeo.

Al Document del Col·legi de Catalunya hi ha també una secció que inclou presentacions de col·legiats. Porta per títol «Els membres del COBDC»: http://www.cobdc.net/document/membres-cobdc/
En trobareu una vintena.

Ja per acabar, un altre lloc on es localitzen presentacions de professionals, en aquest cas en forma d’entrevista, és a Clip, el butlletí informatiu de la SEDIC, de Madrid. La secció es titula «Personajes», i per accedir-hi cal entrar en cada número del butlletí: http://www.sedic.es/p_boletinclip_archivo.asp
Amb aquesta cerca a Google en recuperem força –però també una mica de soroll–: site:sedic.es personajes

En fi, que val la pena estar connectats!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada