dilluns, 14 d’abril del 2014

Oportunitat per a estudiants emprenedors

El proper cap de setmana del 25-27 d'abril de 2014 tindrà lloc a Barcelona la segona edició del Social Startup Meeting Barcelona. Es tracta d'un fòrum que té com a objectiu posar en contacte estudiants de diferents perfils professionals que tinguin alguna idea de negoci amb representants d'organismes que els poden ajudar a tirar endavant els seus projectes. En aquest cas les propostes han de tenir alguna vinculació social i han de plantejar-se en forma de cooperatives.



Aquesta activitat és organitzada pel Comissionat per a Participació, Ocupabilitat i Emprenedoria Social de la UB, juntament amb Alumni UB i el Servei d’Ocupació UB. Tindrà lloc concretament a l'edifici Josep Carner, adjunt a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça de la Universitat. Els tres projectes més interessants seran els premiats, amb un suport logístic que els permetrà tirar endavant les idees.

En la primera edició d'aquest certamen, que va tenir lloc l'any passat, dues estudiants de la Facultat formaven part de l'equip que va rebre el tercer premi! Se'n va parlar a l'Observatori professional del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya:
http://www.cobdc.net/observatori/emprenedoria/dues-joves-professionals-guardonades-en-un-certamen-demprenedoria/

Hi poden participar tant estudiants actuals (de qualsevol carrera) com també antics estudiants. En principi no és necessari anar-hi amb cap idea desenvolupada. De fet pot ser senzillament una activitat que sigui motiu d'inspiració per generar idees futures de negocis.

La inscripció costa 45 euros i inclou els esmorzars, dinars i berenars dels tres dies. El termini per apuntar-s'hi acaba el 18 d’abril. Per a més informació, visiteu la pàgina web de l'esdeveniment: http://www.ub.edu/socialstartupbcn/ca/index.html

Crec que els estudiants i els joves bibliotecaris són conscients de les dificultats actuals per trobar feina com a funcionari en alguna administració. En conseqüència, la sortida laboral més habitual serà en alguna empresa. Però hi ha una tercera via: l'autoocupació, com a emprenedor. I oportunitats com la que brinda la UB no són molt habituals. No ens compromet a res i en canvi podem rebre molt.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada