dilluns, 19 de gener del 2015

Activitats gratuïtes de formació complementària

El jove bibliotecari ‒i també l'estudiant espavilat‒ ha d'estar amatent a les oportunitats que se li presenten per ampliar les seves perspectives professionals i laborals. Una d'elles són les ocasions en què pot assistir gratuïtament a activitats en les quals pot aprendre alguna cosa que pugui aplicar a la seva feina (actual o futura).

Donat que el bibliotecari és el professional que gestiona informació, les temàtiques que li poden interessar són quasi infinites, de manera que no tindrà pas temps per avorrir-se. A tall d'exemple presentem avui unes quantes activitats que ben aviat tindran lloc a Barcelona, que podrien ser del seu interès.

A una d'elles ja hem fet tard, perquè les places disponibles per assistir-hi ja estan exhaurides. Es tracta del Congrés de Govern Digital, que tindrà lloc els propers 21 i 22 de gener de 2015, sota l'organització de la Generalitat de Catalunya i el Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya).

Hi parlaran persones molt significatives dins de l'Administració catalana i en el sector privat, com per exemple Jordi Graells, coordinador de Continguts i Innovació a la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió; Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació; Genís Roca, president i cofundador de RocaSalvatella; Ignasi Genovès, director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, entre molts d'altres.

Caldrà estar a l'aguait de si aquest congrés genera materials que després puguem consultar en línia. Tinguem present aquesta pàgina web: http://web.aoc.cat/governdigital

Una altra convocatòria que encara accepta inscripcions és l'OpenExpo, que es farà demà passat, dimecres 21 de gener de 2015, a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya (avinguda del Tibidabo), de 18 a 21 h. En aquesta ocasió es donaran a conèixer experiències pràctiques d'ús de programari lliure en diverses empreses i institucions. I està anunciat que es presentarà una infografia sobre el perfil del desenvolupador de programari lliure. Per a més informació i inscripcions gratuïtes, accediu aquí.

Una altra activitat formativa gratuïta és la que regularment organitza SocialBiblio, via Internet. Aquest dimecres, 21 de gener de 2015, la sessió porta per títol «El papel del documentalista en los procesos de revisión científica» i serà dirigida per Rafael Repiso Caballero, un expert en el tema. Per a més detalls consulteu aquest enllaç.

I encara per al mateix dia 21 de gener de 2015, una altra activitat gratuïta que pot resultar d'interès per a més d'un: la Jornada de Dinamització de la Internet Social, que començarà a les 9.30 h al Mobile World Centre, carrer Fontanella 2. Aquesta jornada va començar a fer-se el 2008. En l'edició d'enguany hi haurà xerrades de càrrecs importants, com ara Jordi Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació o Ricard Faura, cap del Servei de Societat del Coneixement de la Generalitat de Catalunya. A l'enllaç següent es pot veure el programa detallat i el formulari per a inscripcions gratuïtes: http://internetsocial.cat/

Potser no estarà de més recordar que, a banda del coneixement que puguem adquirir amb l'assistència a aquests actes, hi podem trobar un altre avantatge afegit: el de conèixer gent o retrobar antics coneguts, amb els quals poder iniciar futures col·laboracions.

De quina manera podem estar al corrent de convocatòries com aquestes? Bàsicament, per mitjà de butlletins electrònics especialitzats (per exemple, Idigital) o de llistes de distribució, com BibCat o Iwetel.

Aprofitem-ho!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada