dilluns, 29 de juny del 2015

Foment de l'emprenedoria: BizBarcelona i Activa't (Google)

BizBarcelona

Els propers 1 i 2 de juliol de 2015 (dimecres i dijous) tindrà lloc al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona la cinquena edició de BizBarcelona, una fira dedicada a l'emprenedoria. Ja en vaig parlar fa dos anys.

És una oportunitat per conèixer organismes i entitats dedicats a donar un cop de mà als emprenedors. A aquesta fira hi deuen anar sobretot emprenedors (o futurs emprenedors) que busquen alguna font de finançament o que aprofiten l'ocasió per trobar-se amb altres persones com ells, per compartir penes i alegries. Pot ser també una oportunitat de fer contactes per a projectes de col·laboració en el futur.

A banda de l'intercanvi informal, en aquesta fira hi ha un programa prou extens de xerrades dirigides a formar i a animar els emprenedors actuals i futurs. Només cal veure el programa: 143 conferències i tallers, repartits en tres categories: «visió», «passió per emprendre» i «execució».

Alguns títols que m'han semblat interessants:
  • Aconsegueix fàcilment nous clients a través d'Internet
  • El microcrèdit, peça clau en el teu projecte
  • Impulsa la teva idea d'app
  • Factors d'èxit a una startup
  • Els 20 errors que ningú hauria de cometre
  • Emprendre des de la universitat
El preu d'entrada «normal» són 12 euros. Si tens l'acreditació d'aturat (document Dardo), 1 euro. Si fossis col·legiat, tindries accés gratuït (en aquest cas cal demanar l'entrada a través del web del Col·legi),

Probablement, un cop hagi passat, es penjaran alguns vídeos a la seva pàgina web. Pot estar bé de recordar-ho, si estàs motivat per aquest tema. Per acabar-te de decidir (si és que estàs mig decidit) et convido a veure aquest vídeo promocional (3:20 minuts).

Activa't (Google)

D'una altra banda, si t'atrau l'emprenedoria com a modalitat per enfrontar-te al món del treball (com a modalitat de vida, anava a dir), val la pena que exploris totes les possibilitats i que recullis tota la informació disponible.


En aquest sentit, trobo força interessant la formació gratuïta en emprenedoria que ofereix Google a diverses ciutats espanyoles, amb el nom d'Activa't. A Barcelona compta amb la col·laboració de la UB. Són dos cursos: Formació en emprenedoria i Curs bàsic de màrqueting digital.

Els cursos, de pocs dies de durada cadascun, tindran lloc al setembre, però cal inscriure-s'hi prèviament, ja que les places són limitades. Aquí hi ha informació general dels cursos i aquí, informació més específica.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada