divendres, 2 d’octubre del 2015

Seguiment dels convenis de cooperació educativa (19)

Avui presento un nou repàs dels anuncis de pràctiques per a estudiants del grau d'Informació i Documentació que arriben a la nostra Facultat per part d'empreses o institucions. En aquesta ocasió les dades es refereixen als anuncis exposats a la vitrina l'1 d'octubre de 2015.
Fotografia de 1912, de Lewis Wickes Hine,
propietat de la Library of Congress


Breument diré, per a qui no estigui familiaritzat amb el tema, que els estudiants universitaris (de qualsevol carrera) tenen la possibilitat de portar a terme pràctiques remunerades en empreses o institucions. En el cas de la nostra Facultat, tenint en compte el nombre del nostre alumnat, podríem afirmar que rebem una gran quantitat d'aquestes ofertes, com anem veient en aquesta sèrie d'entrades que en fan el seguiment.

Aquestes són les dades:

Nombre d'anuncis exposats: 14
Nombre d'estudiants demanats: 20

(El mes anterior varen ser 12 anuncis i 17 alumnes demanats en total: hem augmentat encara una miqueta la xifra, que ja ens semblava prou bona llavors.)

Entitats de l'àmbit públic: 6 (un ajuntament, una biblioteca especialitzada, una d'universitària i tres organismes de l'Administració).
Empreses de l'àmbit privat: 8 (una companyia d'aviació, tres centres de formació superior, una fundació d'estudis socials, una empresa d'apps, una empresa de seguretat informàtica i un col·legi professional).

(Fa goig de veure, en el detall dels anuncis, les funcions i tasques proposades als nostres estudiants: des de les més tradicionals, lligades al processament tècnic de documents, fins a d'altres més innovadores relacionades amb la gestió documental, l'anàlisi de dades en línia, la gestió de les xarxes socials de l'entitat, etc.)

Preu mitjà de la remuneració que s'ofereix: 5,46 euros l'hora (amb una franja que va dels 3 als 9,25 euros per hora).

(El mes anterior eren 5,93 euros: la cotització de l'estudiant ha baixat un 7,9 % en aquest mes.)

Vegeu les entrades anteriors d'aquesta sèrie en aquest enllaç.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada