divendres, 24 de juny de 2016

Un candidat bibliotecari a les pròximes eleccions generals

Com és costum en aquest blog, quan s’apropen unes eleccions, fem un repàs de les candidatures que es presenten a Catalunya, a la cerca de bibliotecaris que es presentin a les llistes electorals.

Les darreres eleccions que vam celebrar foren les generals de les Corts Espanyoles del 20 de desembre de 2015, i en aquell moment vam detectar un únic nom: el de Josep Vives.

Fotografia extreta del seu perfil de LinkedIn


Com és prou conegut, el resultat d'aquelles eleccions conformaren una composició de forces que no ha sabut posar-se d'acord per formar govern, i això ha provocat que d'aquí a poques jornades ens veiem convocats a unes noves eleccions per mirar de resoldre el problema.

Ha passat poc més de sis mesos, així que tant els programes electorals com les llistes de candidats no han variat gaire. Era d'esperar, doncs, que també en aquestes pròximes eleccions, trobem en Josep Vives i Gràcia com a candidat, dins la llista per Barcelona d'Esquerra Republicana de Catalunya. En Josep ocupa el lloc de setè suplent, cosa que a la pràctica fa que no és gens probable que el veiem al Parlament espanyol.

Tanmateix, és de lloar la seva candidatura perquè, pel que nosaltres hem sabut esbrinar, és l'únic bibliotecari que forma part d'una llista a Catalunya. (Si algú ens pot esmenar la plana, amb molt de gust corregiríem aquesta dada.)

D'en Josep Vives ja en vam parlar a bastament en l'entrada de les anteriors eleccions; remetem el lector interessat a aquella entrada. Només ens resta desitjar-li molta sort el proper 26 de juny.

Fora de l'àmbit de Catalunya, però dins dels Països Catalans, hem identificat un altre candidat bibliotecari. Es tracta de Ricardo Sixto Iglesias. És membre d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), la federació valenciana d'Izquierda Unida. Segons la breu nota biogràfica d'Izquierda Unida, Ricardo «és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, especialitzat en Història Medieval, i tècnic en Biblioteconomia». No hem sabut trobar més detalls al respecte.

A les eleccions generals del 2011 es va presentar de número 1 per València, i va resultar escollit: va ser diputat al Congrés. Però no acabà la legislatura: causà baixa l'octubre de 2015. En les darreres eleccions, el 20 de desembre de 2015, es presentà també com a número 1 de la formació Unitat Popular: Esquerra Unida del País Valencià, Unitat Popular en Común (EUPV-UPEC), però no va sortir escollit.

En les properes eleccions del 26 de juny també va a la llista de Compromís-Podemos-EUPV: A la Valenciana, però amb el número 5 per la província de València, cosa que l'allunya de la possibilitat de resultar escollit.

Podeu veure totes les candidatures a partir d'aquest document.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada