dimarts, 30 de maig del 2023

Resultats de les eleccions municipals del 28 de maig de 2023

Un cop passades les eleccions municipals del 28 de maig de 2023, en què es van detectar 54 professionals de la gestió d’informació, és hora de fer balanç, i veure quants d’aquells candidats han assolit un lloc al consistori respectiu. Aquesta informació s’ha elaborat quan els resultats encara no són oficials, de manera que és susceptible de contenir errors. Es confecciona a partir de les dades recopilades per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en aquesta pàgina web.

Una total de 10 bibliotecaris (i assimilats) formaran part dels consistoris catalans la pròxima legislatura.

Quatre números 1 

Xevi Rovira Montells, que encapçala la formació d’Independents per Riuprimer (a Santa Eulàlia de Riuprimer, Osona) serà l’alcalde del poble, ja que el seu grup ha obtingut sis dels nou regidors possibles. De fet, repeteix en el càrrec.

A Ripoll (Ripollès), la formació Aliança Catalana ha obtingut 6 dels 17 regidors de la ciutat, i la seva líder, Sílvia Orriols Serra (diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Vic), serà l’alcaldessa, a no ser que entre les altres formacions s’arribi a un pacte de nou regidors per evitar-ho.

Marcel Comas Subirà, número 1 de Canviem Montmeló (per Montmeló, al Vallès Oriental), entrarà al consistori, però se situarà a l’oposició, ja que el PSC ha obtingut la majoria absoluta en aquest municipi (7 regidors de 13).

També tenim el cas de Josep Miquel Varea Polo, número 1 per les CUP a Mollerussa (Pla d'Urgell), que ha aconseguit entrar al consistori. En aquesta ciutat l’alcaldia és incerta a hores d’ara, ja que la formació amb més suport, Mollerussa Primer, ha obtingut 4 regidors de 17, empatats amb Junts. Els dos regidors de les CUP podrien ser rellevants a l’hora de configurar l’equip de govern.

De número 2 tenim tres resultats

Montserrat de Anciola Moragas, número 2 per ERC a Botarell (Baix Camp). Formarà part de l’equip de govern.

Semblant és el cas de Griselda Castells Criballés, número 2 per Entesa per Sant Pere (a Sant Pere de Torelló, Osona). En aquest poble hi ha una sola candidatura, de manera que tots els electes formaran part de l’equip de govern.

A Ripoll (Ripollès), on l’alcaldia no està decidida a hores d’ara, Anna-Belén Avilés Ramos, que va de número 2 del PSC i ha entrat al consistori, podria acabar formant part de l’equip de govern, segons els pactes que s’aconsegueixin perquè Sílvia Orriols no accedeixi al càrrec.

Altres posicions: tres números 4

Lluís Ferrer Maruenda, número 4 de Som Montesquiu (a Montesquiu, Osona) formarà part de l’equip de govern, ja que la formació de la qual forma part ha obtingut majoria absoluta (sis dels nous llocs disponibles).

Albert Ventura Viñals és un cas similar: ell és el número 4 de Junts per Cabrera (a Cabrera de Mar, Maresme) i formarà part de l’equip de govern, ja que la seva formació ha obtingut vuit de les onze regidories d’aquest municipi. 

Finalment, hi ha el cas de Sandra Castro i Bayona, que ocupa el número 4 a la llista d’ERC a la ciutat de Lleida (Segrià). El guanyador a Lleida ha estat el PSC, amb 9 regidors. Tot i que no arriba a la majoria absoluta (d’un total de 27 regidors), no és fàcil que sigui desbancat per un pacte de les altres formacions, que hauria d’incloure el PP.

Desitgem molta sort i encerts als electes, i ànims als que no han resultat escollits.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada