dissabte, 22 de juliol de 2023

Tres candidats bibliotecaris a les eleccions generals del 23 de juliol de 2023

Seguint una ja llarga tradició d’aquest blog, passo a indicar els candidats que han estat identificats com a bibliotecaris (o similars) en les eleccions generals a les Corts espanyoles del 23 de juliol de 2023.

Com sempre, cal aclarir alguns conceptes: la cerca s’ha limitat a les candidatures presentades per les províncies de Catalunya, tant per al Senat com per al Congrés dels Diputats. Les persones considerades rellevants per a aquest exercici són les que treballen o han treballat en la gestió d’informació (arxivers, bibliotecaris i similars) i les que tenen estudis d’aquest àmbit professional (encara que potser no hi han treballat mai). 

La tria s’ha fet amb un procediment prou rudimentari: comprovant si els candidats de passades convocatòries repetien, cercant informació sobre les candidatures als llocs web dels diferents grups electorals i cercant informació biogràfica publicada a Internet d’algunes persones, triades aleatòriament. Aquesta metodologia pot fer que algun candidat hagi passat per alt. Si algú en té constància i m’ho fa saber, li ho agrairé i ho corregiré tot seguit. 

La finalitat d’aquest entreteniment és la simple constatació de la presència de bibliotecaris a les llistes electorals, sense cap intenció d’influir en el vot dels electors. 

Una vegada acabada l'anàlisi, el resultat d’aquesta convocatòria ha donat com a fruit tres resultats:

Non Casadevall Sala. Número 4 per la província de Girona en la candidatura de la CUP per al Congrés. Segons la breu nota biogràfica a Internet, en Non és actualment docent a l’ensenyament secundari, però té estudis en Gestió Documental.Montserrat Rollan Espunyes. Suplent al Senat a la província de Lleida per la candidatura de Sumar - En Comú Podem. La Montse, diplomada en Biblioteconomia i Documentació i col·legiada, treballa a la Biblioteca Comarcal «Josep Finestres» de Cervera. 


Pineda Vaquer Ferrando. Suplent núm. 1 per Esquerra Republicana de Catalunya a Tarragona per al Congrés dels Diputats. La Pineda, llicenciada en Història, és tècnica de documentació de l'Institut Ramon Muntaner, on gestiona els continguts de la web i de les xarxes socials, assessora en criteris de qualitat editorial de publicacions científiques i altres.


Com sempre, desitgem sort als candidats!

Vegeu entrades anteriors, que reflecteixen la presència de bibliotecaris en processos electorals: a les municipals de 2023, a les autonòmiques de 2021 i a les generals de 2019.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada