dimecres, 20 de novembre del 2013

Biblioteques sense llibres?

Imatge de Greg Melander
Què farem els bibliotecaris si un dia les biblioteques deixen de tenir llibres? Ja no serem necessaris? Ens convertirem en una espècie en perill d'extinció, com el linx ibèric o l'ós panda?

Tothom tranquil! Suposant que els llibres en paper puguin acabar desapareixent un dia (cosa que no crec pas que passi), la informació no s'esfumarà pas, només canviarà de suport. Els problemes que ajudem a resoldre els bibliotecaris continuaran existint: sobreabundància d'informació, amb la dificultat que comporta d'accés i ús. Més aviat sembla que serà al revés: que tindrem més feina, per exemple, en la formació de la gent en l'ús de les tecnologies, o en la gestió documental de les empreses i organitzacions.

Però sí, les biblioteques sense llibres (impresos) ja existeixen. La primera documentada –si no em fallen les fonts– es troba emplaçada als Estats Units, a la Universitat de Texas, a la ciutat de San Antonio. Es va inaugurar el setembre de 2010. Al mateix estat, però al comtat de Bexar, s'ha obert més recentment la primera biblioteca pública sense llibres (al gener de 2013). I per últim també es troba documentada una biblioteca sense llibres espanyola: a la Universitat de Salamanca (febrer de 2013).

En aquests enllaços podreu ampliar la informació si us ve de gust:
Com en diuen d'un tallat descafeinat amb la llet descremada i sacarina...?

:-)

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada