divendres, 8 de novembre del 2013

Testimonis de vocacions bibliotecàries

Al blog ja hem parlat moltes vegades de l'ús dels vídeos per promocionar la nostra professió. Avuí, una mostra més.

Nieves González, professora de Biblioteconomia a la Universidad Pablo de Olavide de Sevilla i bibliotecària a la Universidad de Sevilla fins el 2011, manté un blog de molt d'interès: Bibliotecarios 2020, que recomanem que segui: http://www.nievesglez.com/

A banda del blog, disposa d'un canal a Youtube on publica entrevistes breus a bibliotecaris de tota mena, tant d'aquí com de fora, que responen a la pregunta «Per què et vas fer bibliotecari?».En total hi ha més de 80 vídeos, i entre els entrevistats hi ha alguns col·legues catalans: Albert Díaz Mota, Javier Leiva, Roser Lozano, Anna Magre, Glòria Pérez Salmeron, Jordi Serrano... Aquí ho trobareu: http://www.youtube.com/playlist?list=PL6AD4FEF104E28581
Els vídeos normalment no arriben als dos minuts, i són fets amb una realització molt casolana; però els missatges són espontanis.


Carme Fenoll a BTV

I si dimecres passat ens fèiem ressò d'unes declaracions de la cap del Servei de Biblioteques que es publicaven al web de la UOC, avui ho fem d'una aparició de la mateixa Carme Fenoll a la televisió.


El passat 6 de novembre de 2013 la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya va ser entrevistada per Lluís Reales (27 minuts) al programa Terrícoles de BTV.

La conversa posa de relleu la importància de les biblioteques públiques com a equipament de proximitat que permet a la ciutadania accedir a recursos informatius i culturals.

Es destaca l'evolució de les biblioteques en els darrers temps: la incorporació de les tecnologies i els nous usos que s'hi donen (de socialització, de lleure, de formació en tecnologies...). Es tracta també de l'acolliment de la població immigrant i les activitats d'animació, com els 500 clubs de lectura existents.

Ens n'alegrem força. Aparicions com aquesta ajuden a eixamplar el coneixement de les biblioteques per part de la població en general.


2 comentaris :

  1. Gracias Amadeu por la cita. La verdad es que las razones por las que llegamos a ser bibliotecarios son de lo más peregrinas....Me queda saber la tuya, ¿Cómo llegaste a ser bibliotecario?

    ResponElimina
  2. ¡Hola Nieves!

    La culpa de mi "biblioteconomanía" la tiene una biblioteca muy especial (por lo menos para mí), la del instituto de bachillerato donde estudié: el Jaime Balmes de Barcelona. Se trata del segundo instituto más antiguo de España. En sus primeros tiempos los institutos estaban muy relacionados con la universidad, y sus bibliotecas contaban con una selección bibliográfica que provenía de la biblioteca universitaria.

    Allí descubrí auténticos tesoros. Y, al colaborar como "estudiante-bibliotecario" a las órdenes de la profesora de Latín, M.ª Teresa Santos Coco, vi las posibilidades que tenía la biblioteca como instrumento para fomentar el aprendizaje.

    Los curiosos de la historia de las bibliotecas escolares, echad un vistazo a este antiguo artículo (p. 23-26 del número al que accederéis: http://hemerotecadigital.bne.es/issue.vm?id=0002606640&search=&lang=es.

    ¡Qué recuerdos!

    ResponElimina