dilluns, 2 de març del 2015

Premi de Recerca en Informació i Documentació (3a edició)

Per tercer any consecutiu, la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya convoquen un premi per a treballs de recerca de batxillerat que tinguin a veure amb Informació i Documentació. És una mesura que té com a finalitat augmentar el coneixement del nostre grau entre l'alumnat de batxillerat i propiciar així un nombre més elevat d'estudiants interessats per cursar la nostra carrera.

En les dues darreres ocasions, els treballs premiats foren molt interessants i de qualitattot i que els guanyadors no han acabat, de moment, matriculats a la Facultat. Concretament, la darrera edició del premi fou per a Clara Planas, per un treball en què proposa l'organització i la preservació d'una col·lecció de plaques estereoscòpiques del seu besavi. L'autora en va fer una presentació al Cercle Artístic de Sant Lluc.

Doncs bé, la tercera edició ja ha estat anunciada. La dotació per al guanyador consisteix en 700 euros. Es poden enviar els originals fins el 15 de maig de 2015. A les bases senceres hi ha la resta de detalls.

Ara ens toca a nosaltres a tots fer-ne difusió: directament, entre estudiants que puguem conèixer, a professors d'instituts de batxillerat, mitjançant les xarxes socials, etc. Com més estenguem la coneixença d'aquesta oportunitat, més estudiants poden sentir-se interessats per aquest premi i, de retruc, pel grau i per la professió que comporta.

De segur que en el proper Saló de l'Ensenyament, que tindrà lloc els propers 18 a 22 de març de 2015, s'aprofitarà per fer difusió d'aquesta convocatòria.

Val a dir que els estudiants de batxillerat compten amb una oferta ben àmplia de premis per als seus treballs, començant pel d'AGAUR, de temàtica genèrica. Però n'hi ha molts d'altres, uns 65, són recollits en aquest repertori, tant per a temàtiques concretes (com el nostre) com per a àmbits geogràfics determinats.

Ens congratulem de l'entesa entre la Facultat i el Col·legi i desitgem molt d'èxit per a aquesta iniciativa. Com a anècdota direm que aquest és el missatge número 500 d'aquest blog. Moltes gràcies a tots els lectors pel seu seguiment i els seus comentaris.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada