dimecres, 3 de febrer de 2016

Seguiment dels convenis de cooperació educativa (23)

Com en mesos anteriors, a continuació resumeixo la informació disponible a la cartellera de la Facultat corresponent a les ofertes de pràctiques extracurriculars per a l'alumnat del nostre centre. Són anuncis que ens fan arribar empreses i institucions diverses que busquen majoritàriament estudiants d’Informació i Documentació (i també algun de Comunicació Audiovisual). Tot i que els estudiants de tots els ensenyaments poden acollir-se a aquesta possibilitat de pràctiques, el cert és que la nostra Facultat es veu afavorida per un gran interès per part de les organitzacions del nostre entorn.

Fotografia de Lewis Wickes Hine, presa el 1908, propietat de la Biblioteca del Congrés de Washington
Les dades que incloc tot seguit corresponen als anuncis que hi havia exposats el dia 1 de febrer de 2016. No tinc en compte els 3 anuncis que demanaven alumnes de Comunicació Audiovisual.

Nombre d'anuncis exposats: 21
Nombre d'estudiants demanats: 25

Entitats de l'àmbit públic: 5 (24 %)
Empreses de l'àmbit privat: 16 (76 %)

Preu mitjà que s'ofereix com a remuneració: 4,84 euros l'hora, amb una franja que va dels 0 euros (en tres anuncis)  fins als 10 euros l'hora. La quantitat que es repeteix més és 6 euros l'hora (en quatre ocasions).

El nombre d’estudiants que es demanen aquest mes ha disminuït una mica respecte de l'anterior (de 29 a 25), i encara augmenta més el percentatge d’empreses privades que s’interessen per aquest programa. En canvi, la remuneració mitjana ha pujat una mica: de 4,02 a 4,84 euros l’hora.

Del sector públic hem rebut ofertes d’una biblioteca pública, un museu, una entitat de recerca, una biblioteca administrativa i un centre d'ensenyament musical.

Pel que fa al sector privat, ens demanen estudiants tres despatxos d'arquitectes, dos centres de formació universitària, una biblioteca escolar, un laboratori farmacèutic, una empresa de seguretat informàtica, una consultoria tecnològica,una fàbrica de mobles, una constructora, una empresa de serveis del sector salut, una productora audiovisual,  una revista especialitzada, una botiga de venda en línia de moda i una entitat financera.

Tota una variada gamma d’activitats on, sens dubte, els nostres estudiants poden aportar el seu coneixement i, alhora, conèixer detalls d’empreses que potser no s’imaginaven que anirien a treballar un dia.

Vegeu les entrades anteriors d'aquesta sèrie en aquest enllaç.Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada