divendres, 4 de novembre del 2011

Aprenem a vendre'ns?

Per sort o per desgràcia, fins ara als bibliotecaris no ens faltava feina. Pràcticament es podia dir que «ens estaven esperant» que acabéssim els estudis per contractar-nos.

Recordo el cas –farà uns tres anys– d'una diplomada, excel·lent estudiant, que va fer pràctiques en una biblioteca important. El centre va esperar que la noia hagués demanat el títol per convocar una plaça d'interinatge perquè ella s'hi pogués presentar. Amb tota justícia, va guanyar ella. Però actualment també es donen casos d'èxit: diplomats que acaben la carrera i directament s'insereixen en empreses, amb contractes indefinits (tinc al cap un altre cas).

Malhauradament, això no passa ara en tots els casos. Són diversos els diplomats i llicenciats que m'han comentat que estan buscant feina i no en troben o –pitjor– que en tenien i s'han quedat sense.

Per això m'ha semblat oportú parlar avui d'un programet que –crec que seriosament– ens pot ajudar a l'hora d'identificar els nostres punts forts i febles de cara a presentar-nos i «vendre'ns» davant d'un possible empleador.

Es tracta de Marketyou, un sistema d'avaluació de personal que té en compte tant la formació com l'experiència, i les competències que es posseeixen. El resultat de l'anàlisi personalitzada, que es fa mitjançant un qüestionari, és l'índex anomenat «My index», que valora de 0 a 100 el posicionament del professional al mercat.

L'ús d'aquesta eina és gratuït; però si els usuaris volen rebre un informe avançat del seu perfil professional caldrà que abonin una quota de 80 euros anuals.

Aquí podreu accedir-hi i provar-ho: http://es.marketyou.com/.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada