dimecres, 30 de novembre del 2011

Una bibliotecària, protagonista d'una sèrie a TV3

Aquesta setmana ens hem trobat amb una petita sorpresa televisiva: és molt comú que s’estrenin sèries i minisèries, però el que no és tan comú és que la protagonista d’una d’elles sigui bibliotecària.

Parlo, potser com alguns ja deveu saber, de la minisèrie que s’ha emès a TV3 entre dilluns i dimarts: Barcelona ciutat neutral, i on la protagonista és bibliotecària (Glòria: Nausica Bonnin).



Sabíeu que la popular sèrie CSI va fer que s'incrementés bastant el nombre d'estudiants de Criminologia? Sabíeu que la sèrie The big bang theory ha fet que hi hagi més estudiants de Física? Doncs bé: qui sap si una minisèrie com aquesta pot fer que augmenti el nombre d’interessats en el nostre grau... Seria molt optimista pensar-ho, però... per què no? Si més no ja és un pas!

Ens agradaria pensar que aquesta noia estudiava a l’antiga Escola de Bibliotecàries (antecessora de la Facultat) però no, no pot ser: la sèrie s’ambienta a l’any 1914 i l’Escola es va iniciar l’any 1915. A més, el seu perfil (filla d'un anarquista acusat d'alterar l'ordre públic) no s'adiu gaire al que foren aquelles primeres senyoretes que estudiaven a l'Escola. Tot i que clar, que no fos “nostra” no vol dir que no existissin bibliotecàries...

El primer capítol va aconseguir una audiència prou respectable de 584.000 espectadors, tot i que no va aconseguir ser líder de la franja horària, ja que a TVE (La 1) feien Águila Roja i té bastants seguidors pel que es veu.

Tot i que la biblioteca on treballa la Glòria apareix molt poc i pràcticament la seva condició de bibliotecària no té cap transcendència en l'argument... esperem que es facin més sèries com aquesta!

----------

Actualització: El segon i darrer episodi de la minisèrie va baixar en audiència. Va tenir 394.000 espectadors, segons el diari Ara. Cal dir, però que a la mateixa hora jugava el Barça... Amb tot, TV3 va acabar el dia com la cadena de televisió més vista a Catalunya (15,8 %), seguida de Tele 5 (13,1 %).


2 comentaris :

  1. Està molt bé! Quan treballava a la biblio vaig pensar que s'hi podria ambientar perfectement tota una sèrie... potser una sitcom ben entretinguda, on tots riuriem força!
    Quina temptació... llàstima que ja he deixat enrera la meva etapa de "vull ser guionista"...

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Si no estaria malament una sèrie sobre la nostra professió, però la posarien a la dos! Una petita broma! La sèrie em va agradar!

    ResponElimina