dimarts, 23 d’abril del 2013

Idees per promocionar la professió. 4: Participem en concursos televisius

Seguint amb la sèrie de missatges que pretenen aportar propostes d'actuacions per promocionar la professió, llanço avui la idea que els bibliotecaris participem en concursos televisius. Però amb orgull; no d’amagatotis!

La televisió té la particularitat que és present a quasi totes les llars. La veuen tant la iaia com el nét, el papa, la mama i la tieta... El que té èxit a televisió després és comentat per tothom a casa, al bar, a la feina...

Es tracta que, a mesura que la nostra participació en programes d’entreteniment, com els concursos de televisió, sigui més i més habitual, es vagi creant entre la població en general una imatge social dels bibliotecaris lligada a la confiança, prestigi i nivell intel·lectual.

Àngels Massísimo i Amadeu Pons en acte de servei a TV3 (6-7.10.2010)
De fet ja tenim uns quants precedents que molt dignament han estat els precursors d’aquesta idea, i dels quals ja hem parlat en algun moment en aquest blog. Recordarem la llicenciada en Documentació Inma Contreras, de Granada, que passà pel Gran hermano. I també els intervinents al concurs de TV3 El gran dictat: Jordi Casadellà i Rosana Andreu, documentats en aquest blog. També hi participà Chahida Haddad, segons va informar Iris Duarte en un comentari a una entrada. També hi hem d’afegir els professors Àngels Massísimo i Amadeu Pons, que van participar el 6 i el 7 d’octubre de 2010 al concurs Bocamoll, de TV3, i que podem veure en la imatge reproduïda més amunt, fent gala de la professió: «Biblio». Aquí podeu veure el vídeo del primer programa.


Aquest és l’exemple que hem de seguir. A partir d’ara, sempre que ens trobem davant d’una càmera, hem d’esmentar la nostra pertinença a aquesta sagrada professió.

Doncs vinga, mans a l’obra. No hi pensem més. Agafem telèfons i correus electrònics, i comencem a inscriure’ns als concursos actualment en antena:

Per anar-nos entrenant, podem consultar un blog amb consells per als participants en concursos:
http://concursostv.blogspot.com.es/

I aquí trobarem una recopilació de concursos de televisió (actuals i antics): http://es.wikipedia.org/wiki/Categor%C3%ADa:Concursos_televisivos_de_Espa%C3%B1a

Recordeu: no ho fem pels diners ni per la fama... ho fem per la professió!

-----------

Actualització. El 2010, María José Hernanz, diplomada madrilenya en Biblioteconomia i Documentació, va guanyar un sucós premi a Pasapalabra. Ho podeu veure a: http://www.formulatv.com/noticias/15457/pasapalabra-bote-maria-jose-hernanz-concursante-mas-veterana/3/

3 comentaris :

  1. Bona entrada :) Ahhh, el Jordi Casadellà també va participar a El Gran Dictat!

    ResponElimina
  2. Projecte bibliotecari,una biblio presenta i parla de llibres: www.facebook.com/maidrims

    ResponElimina