dimarts, 18 de juny del 2013

Promoció del Col·legi

Aquest missatge va adreçat especialment als estudiants que durant les pròximes setmanes acabaran la seva carrera: tant sigui la diplomatura de Biblioteconomia i Documentació (aquesta en serà la darrera promoció) com del grau d'Informació i Documentació (que demà passat celebraran la seva graduació).

L'objectiu del missatge és promoure la col·legiació. En alguns àmbits professionals, estar  col·legiat és quasi obligatori per poder exercir. No pas en el nostre cas. Així doncs, per quins motius ens hem de col·legiar?



El Col·legi professional és un òrgan que vetlla pel compliment de la legislació vigent relacionada tant en l'àmbit de les biblioteques, els arxius, com qualsevol altre en què la informació i la documentació siguin importants. Fa un seguiment de l'actuació de les administracions perquè s'atenguin a la normativa vigent (en les convocatòries d'oposicions, per exemple). Promou l'acompliment de les normatives tècniques internacionals. Difon entre la societat la imatge del professional de la informació. Facilita la formació permanent dels seus membres...

Totes aquestes activitats no hi ha dubte que són d'una importància cabdal, però... a escala individual, per què ens convé estar col·legiats? Posaré una llista ordenada segons el meu criteri personal de rellevància:
  • Ofereix un servei de borsa de treball més desenvolupada que el servei de la Facultat.
  • Posa a disposició dels col·legiats una assessoria laboral i empresarial, servei bàsic en els temps que corren, per rebre informació sobre com donar-se d'alta d'autònoms, resoldre dubtes en comptabilitat, quins impostos pagar, com posar en marxa una iniciativa emprenedora, com desenvolupar un pla de negoci...
  • Igualment, els col·legiats tenim un servei d'assessorament jurídic (per a dubtes sobre contractes, conflictes amb l'empresa...)
  • Ofereix targetes de visita gratuïtes, amb el logotip del Col·legi: una bona manera de presentar-se per buscar feina.
  • Facilita una adreça de correu electrònic amb domini propi, que dóna una bona imatge professional.
  • Té un servei de préstec de portàtils per resoldre necessitats puntuals.
  • Ofereix espais a la seu del Col·legi per celebrar reunions de treball.
  • Els col·legiats disposem d'accés sense cost a la versió electrònica de la revista El profesional de la información.
  • Els col·legiats rebem puntualment la revista Item (el butlletí informatiu mensual és obert a qualsevol persona).
  • Els col·legiats tenim l'oportunitat de formar part de qualsevol dels Grups de treball, per compartir experiències o desenvolupar projectes amb altres col·legues interessats en la mateixa temàtica. (Els membres actius dels grups de treball tenen un descompte en la quota anual.)
  • Hi ha la possibilitat de crear grups de treball nous, si la temàtica del teu interès no està recollida per cap dels existents.
  • Hi ha alguns descomptes i avantatges en determinats serveis professionals (entitats bancàries, altres entitats de formació, etc.) i en serveis d'oci i personals (assegurances, hotels, restaurants, teatres...).
Aquí veureu el detalls dels serveis: http://www.cobdc.org/serveis/index.html

Per altra banda, els cursets de formació permanent s'han de pagar a banda.

La quota anual són 118 euros anuals. Però les noves col·legiacions que es facin entre l'1 d'abril al 30 de setembre paguen el 50 % de la quota, i de l'1 d'octubre al 31 de desembre, no es paga quota.

Aquí teniu el lloc web del Col·legi: http://www.cobdc.org/

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada