dimecres, 7 d’agost del 2013

Competició per a emprenedors

A primers d’octubre de 2013 tindrà lloc a Madrid una nova edició d’un esdeveniment que vol ajudar noves empreses a obrir-se camí. Es tracta d’Spain Startup Competition. Els organitzadors són Spain Startup and Investor Services S.L i IE Business School.

El procediment és senzill, i coincideix aproximadament amb altres esdeveniments d’aquest mateix estil. En aquest cas, entre els projectes empresarials i les empreses emergents que es presentin –han de ser projectes emplaçats a Espanya–, es triaran 50 casos (25 de cada categoria), que tindran l’oportunitat de presentar-se en públic, davant d’una sèrie d’inversors d’àmbit internacional, per veure si algun d’ells està interessat a facilitar finançament.
El termini per presentar les candidatures per a aquesta edició ja va acabar el passat 24 de juny. Al mes de setembre es faran públics els projectes seleccionats, i els dies 9-11 d’octubre tindrà lloc la celebració pública. Aquí trobareu més informació de tot plegat: http://www.spain-startup.com/startup-competition/

En aquesta edició de 2013 s’hi han presentat més de 2.000 projectes, els quals s’han analitzat en aquest document, presentat en forma d’infografia:
Mapa del emprendimiento en España [en línia]: basado en los datos de los participantes a la Startup Competition 2013. [Madrid]: Spain Startup and Investor Services: IE Business School, [2013]. [15] p. <http://www.spain-startup.com/media/estudio_mapa_del_empendimiento.pdf>. [Consulta: 1 agost 2013].

Quant al gènere dels participants, el 77 % són homes, el 78 % tenen entre 25 i 44 anys, el 68 % estan treballant ja a temps complet, i el 90 % compta amb formació universitària. Pel que fa a la seva procedència geogràfica, estan pràcticament empatats Madrid i Catalunya (27 i 26 %, respectivament).

Sobre la temàtica dels seus projectes o empreses, destaca un 20 % d’iniciatives relacionades amb Internet o serveis web. A més distància, un 8 % es refereixen a productes i serveis per a empreses, i un 7 % de productes i serveis per al consum.

El finançament és la necessitat que el 90 % dels projectes analitzats declara com a prioritària. Una mica menys de la meitat (el 46 %) es financia amb recursos propis; només un 20 % n’ha aconseguit d’externs.

Al web hi ha penjats els vídeos de la celebració de l’any passat: http://www.spain-startup.com/ssis-2012/

I aquí, exemples de 10 «casos d’èxit»: empreses que es presentaren al certamen de l’any passat i que han aconseguit suport financer. http://www.spain-startup.com/startup-competition/#ixo-tab-casos-de-exito
Entre elles, l’empresa catalana Agile Contents, que s’expansionarà al Brasil en el sector de les tecnologies de la informació, o la sevillana Indisys, empresa dedicada al llenguatge natural i conversa intel·ligent.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada