dijous, 26 de setembre del 2013

Concursos i premis per a innovadors i emprenedors

Com és ben conegut, avui en dia està molt en voga fomentar l'emprenedoria com a via per a trobar feina. És fàcil de dir, però no tan fàcil de posar-s'hi. Sobretot si hom no disposa d'una formació en temes empresarials, financers, legals... A part d'un cert caràcter que cal posseir per tirar endavant una idea de negoci.

Per això des d'aquest blog potenciem molt les activitats que preparen per a l'emprenedoria: cursos formatius (moltes vegades gratuïts) oferts per organismes oficials com Barcelona Activa o pel Col·legi Oficial o altres entitats, i concursos o premis per a idees. En l'entrada d'avui donarem a conèixer algunes d'aquestes oportunitats que estan vigents actualment.


En primer lloc, una convocatòria destinada als alumnes de la Universitat de Barcelona: el Programa Akademia, de la Fundació Innovació Bankinter.

Es tracta d'un curs gratuït, de 16 sessions presencials, on només podran assisitir 30 persones. L'objectiu és «despertar y fomentar la actitud innovadora, motivando a sus participantes a asumir el reto que supone un entorno en constante cambio».

Com que les places són tan limitades, i tenint en compte que no hi ha cost d'inscripció, per poder-hi participar cal passar un procés selectiu. El procediment per optar-hi és molt fàcil: no es perd res per intentar-ho. Tal com podreu llegir a les instruccions, a les quals arribareu a partir de l'enllaç d'aquí sota, cal enviar el currículum i cal contestar dues preguntes: «¿Cuál es tu reto?» i «¿Por qué quieres participar en Akademia?».

Ho escric en castellà perquè el formulari per mitjà del qual es fa arribar la informació va adreçat a la Fundación de la Innovación Bankinter, que té la seu a Madrid. Però en cas de ser escollit, les activitats tindrien lloc a la UB. Aquesta Fundació col·labora actualment amb set universitats espanyoles (UB, UPF, Politècnica de València i quatre més).

Avui dijous, 26 de setembre de 2013, a les 18.30 h, n'hi ha una presentació a l'Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB. Els que tinguin la sort de ser escollits, podran assistir a les sessions presencials esmentades abans, que tindran lloc els dijous, de 17 a 19 h, a la mateixa Facultat.

A partir de l'enllaç següent accedireu a la informació: http://www.ub.edu/web/ub/ca/menu_eines/agenda/2013/09/26_2.html?utm_source=newsletter_130918


Una altra convocatòria que pot resultar de l'interès d'algun dels lectors d'aquest blog és el concurs Valortec: concurs de plans de negoci de patents i empreses de base tecnològica. És una activitat adreçada a investigadors vinculats a alguna universitat catalana (com a investigadors s'hi inclouen tant els professors com els doctorands).

L'objectiu final és desenvolupar serveis i productes que tinguin possibilitats de comercialització. Ho organitza per tercera vegada ACCIÓ, l'agència de la Generalitat de Catalunya dedicada a la promoció de la competitivitat a les empreses. La inscripció serà oberta entre l'1 i el 18 d'octubre de 2013. El premi per al guanyador seran 5.000 euros, i per al segon classificat, 2.000 euros. Aquestes quantitats tenen una destinació concreta: la contractació de serveis externs de consultoria per ajudar en el muntatge de les empreses.

A més, els components dels grups de les 10 idees finalistes obtindran gratuïtament formació per preparar i defensar el seu pla de negoci, i l'assessorament d’un tutor per guiar-los durant tot el procés de realització del pla. Demà, 27 de setembre de 2013, a les 10 h, hi haurà una presentació pública d'aquest concurs, a la seu d'ACCIÓ, al passeig de Gràcia, 129 de Barcelona.

A partir d'aquesta pàgina trobareu tota la informació:
http://www.acc10.cat/ACC1O/cat/empresa-ACC1O/activitats/altres/valortec/edicio3/index.jsp

Finalment, també vull presentar els Premis Fundació Príncep de Girona, que volen «promoure i fomentar la iniciativa i l’esforç, la recerca científica i la creativitat artística, la solidaritat i el desenvolupament del talent de joves emprenedors i innovadors que demostren inquietud per construir un món més just en un entorn globalitzat».

S'hi poden presentar joves d’entre 16 i 35 anys, i poden presentar les seves candidatures fins l'11 de novembre de 2013. Hi ha cinc modalitats: arts i lletres, empresa, recerca científica, social, i una cinquena per a una entitat.

Per exemple, en la modalitat d'empresa, «l’objectiu [...] és premiar la trajectòria de joves amb iniciativa emprenedora que hagin liderat o estiguin impulsant projectes d’empresa originals i viables».

A les bases, que trobareu a l'enllaç següent, hi ha més detalls sobre el que es valorarà dels candidats. Cada premi consistirà en una reproducció d’una obra artística i una dotació en metàl·lic de 10.000 euros.

Més informació a: http://ca.fpdgi.org/form/upload/premis_2014_bases_generals.pdf

No us penseu que a aquestes convocatòries no hi tenim opcions. Fa uns mesos vam tenir l'agradable sorpresa que dues titulades de la Facultat havien estat guardonades en un d'aquests concursos. Aquí podeu comprovar-ho:
http://www.cobdc.net/observatori/emprenedoria/dues-joves-professionals-guardonades-en-un-certamen-demprenedoria/

Fins aviat,

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada