dijous, 19 de setembre del 2013

Finalistes als Premis Blogs Catalunya 2013


Avui ens plau informar d'una bona notícia: aquest blog ha resultat classificat com a finalista als Premis Blogs Catalunya 2013, que impulsa des de fa sis anys l'associació STIC.CAT (Societat de Tecnologia i Coneixement).

Després d'una fase de votació popular, en què el públic ha pogut votar els que considera millors blogs en català entre els prop de 1.000 presentats, han quedat classificats 225, distribuïts en 15 categories temàtiques. Dins de cadascuna, es divideixen en tres modalitats: personals, professionals i corporatius. En cada modalitat hi ha cinc blogs finalistes. Aquest blog es troba situat a la categoria temàtica «Universitats, recerca i ciència», en la modalitat dels professionals.

Ara és el moment del jurat, format per 11 experts, que el proper 28 de setembre de 2013 al vespre proclamaran els guanyadors del concurs, en una cerimònia que tindrà lloc a Granollers. En total es concediran cinc premis: un per a cadascuna de les tres modalitats, un altre premi especial del jurat i un premi Stic. És a dir, que aquest blog tindrà 43 oponents...

Es guanyi o no, crec que ja és tota una petita victòria haver arribat fins aquí. I això és fruit sobretot del suport i seguiment que tot sovint rebo de vosaltres, fidels lectors. De manera que des d'aquí vull fer arribar un sincer agraïment a tothom.

Entre els 225 blogs finalistes n'hi ha uns quants que mereixen un comentari elogiós i solidari, perquè tenen relació amb les biblioteques i matèries afins.

Per començar, i de manera destacada, el blog de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, Mòbils BiD, nascut el 2005 amb l'ànim de promoure la mobilitat internacional dels estudiants de la Facultat. Vaig tenir el privilegi de participar del naixement d'aquest blog, quan de la Facultat n'era degana Assumpció Estivill. Ella –com tots els equips directius que l'han precedit i succeït– estava ben convençuda de la importància de gaudir d'una experiència a l'estranger per formar-se millor com a professionals i com a persones. Recordo l'estudiant que llavors era becària de suport a la Facultat, qui de fer va ser l'artesana que va crear el blog: Gemma Medina.

Entre els finalistes n'hi ha uns quants més que són dignes de ser mencionats. Dins de la matèria «Comunicació i nous mitjans» tenim el blog Millora la web, a càrrec de Roger Compte. El seu objectiu consta al seu subtítol: «Idees i ajudes per fer webs»

Dins l'apartat d'«Educació», Un bosc de llibres, blog fet a l'Escola Vedruna-Àngels, de Barcelona, que recull ressenyes de llibres fetes per professors, pares i alumnes, i que es fa ressò de totes les activitats i projectes relacionats amb la lectura al centre.

A la categoria de «Literatura» n'hi ha diversos d'interessants: Nosaltres llegim. cat, sota la responsabilitat de Martí Bou, compost bàsicament per ressenyes de novetats literàries; La Gralla, fet per la coneguda llibreria de Granollers, del mateix nom; Bibliomanies, el blog de la Biblioteca de l'Institut Frederic Martí Carreras, de Palafrugell, i Els orfes del senyor Boix, blog col·lectiu amb ressenyes de llibres.

A la categoria de «Política, economia i societat» és molt recomanable el de Jordi Graells Costa, coordinador de Continguts i Innovació a la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió (Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya): Graellsbloc. També: Open data. a càrrec de Carlos Carrasco Farré

Hi ha una categoria «TIC», en la qual destaquen: Betes i cliks: desenredant la xarxa, que és a cura d'Anna Codina i que tracta de novetats a Internet i les xarxes socials.

I ja per acabar, dins de la temàtica «Universitats, recerca i ciència», el blog Vocabulària, elaborat per la Xarxa de Dinamització Lingüística de la UB, que inclou aclaridores entrades sobre terminologia confusionària en català.

Aquí veureu la llista sencera de finalistes:
http://www.stic.cat/premis-blogs-catalunya-2013/finalistes-premis-blogs-catalunya-2013/

I aquí un dossier complet sobre aquesta convocatòria:
http://www.granollers.cat/sites/default/files/noticia/2013/09/Dossier_Premis_Blogs_Granollers.pdf

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada