dijous, 5 de setembre del 2013

Jornada informativa sobre emprenedoria



Una de les finalitats d'aquest blog és el foment de l'emprenedoria en el nostre sector. El nostre sector té a veure, fonamentalment, amb la informació. Com sabem, la informació és present arreu i cada vegada en més quantitat. A més, certa informació representa un bé d'importància capital per a les organitzacions de tota mena.

Per això penso que els bibliotecaris tenim molt de camp per córrer, empresarialment parlant, més enllà dels contextos clàssics dels arxius i les biblioteques, si aconseguim aplicar els nostres coneixements i habilitats a satisfer necessitats informatives tant de la població en general com de les empreses i de l'Administració.

Un dels avantatges que tenim els bibliotecaris –des del punt de vista de l'emprenedoria–és que el nostre negoci no es basa en la venda d'artefactes tridimensionals. No tenim costos d'adquisició de matèria primera ni de muntatge de peces. Podem funcionar amb un ordinador personal, connexió a la xarxa, coneixements de cerca i ús d'informació, d'organització del coneixement, d'anàlisi de necessitats, de llenguatges documentals... Podria continuar utilitzant noms d'assignatures del grau d'Informació i Documentació, però no cal: ja ens entenem.

Aquesta introducció ve a tomb perquè em plau anunciar una activitat informativa que organitza la Cambra de Comerç de Barcelona el pròxim dijous 12 de setembre de 2013, entre les 9.30 i les 12.30 h. És gratuïta, però cal inscripció prèvia.

Li han posat un nom sonor: Sessió CreEm, i vol informar del ventall de possibilitats que l'emprenedor disposa per poder endegar el seu projecte empresarial. Va adreçat a emprenedors que tenen una idea de negoci o que volen desenvolupar un projecte. El programa inclou aquests punts:
  • De la idea a l'oportunitat de negoci 
  • Els cinc punts clau del business plan 
  • Formes jurídiques i tràmits de constitució 
  • Recursos  
Què hi podem perdre? Com a molt, tres hores... Però potser resulta que va i sona aquell «instrument de vent, del grup de les fustes, consistent en un tub tapat per un extrem i obert per l’altre, que té prop d’aquell un bisell per on es bufa i, tot al llarg, diferents forats que es tapen i es destapen amb els dits o amb claus» el nom del qual comença per «flau» i acaba en «ta»...

Veureu més informació i l'accés per a les inscripcions en aquest enllaç.

M'he assabentat de l'esdeveniment gràcies al butlletí informatiu –gratuït també– Persones emprenedores, publicat aproximadament cada tres setmanes pel Departament d'Ocupació i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Cada número consisteix en una recopilació de notícies diverses d'interès: activitats formatives o informatives, premis i concursos, i altres notes relacionades.

Aquí podreu accedir als darrers números publicats i, a la dreta de la pàgina, l'enllaç per tramitar la subscripció gratuïta: https://empresa.gencat.cat/ca/treb_ambits_actuacio/empresa-emprenedoria/intern/butlleti-emprencat/

Sense més per avui, m'acomiado fins a la pròxima entrada d'aquest blog, tot desitjant-vos un «encadenament de successos considerat com a fortuït en tant que decideix la condició bona o dolenta escaiguda a cada persona», altrament dit, «sort».

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada