divendres, 25 de novembre del 2011

Consells per trobar feina amb Twitter

Si estem buscant feina, no podem desaprofitar cap mitjà per mirar d'aconseguir el nostre objectiu. Les xarxes socials s'han convertit en un mitjà més per a ser present en el moment adequat, al lloc adequat.

He tingut notícia per Ibercampus.es (http://www.ibercampus.es/articulo.asp?idarticulo=12859) que la revista nord-americana Forbes (coneguda per les seves llistes de les persones més riques del planeta) publicava un articlet amb consells per buscar feina mitjançant la xarxa Twitter.

L'article original, publicat el 15 de novembre, és aquest:
S'hi recullen una desena de consells bàsics per fer servir a Twitter amb la finalitat de la promoció personal i la cerca de feina. Són extrets de l'obra 125 Twitter job search tips, publicat com a e-book (4,95 lliures) per l'empresa Position Ignition, una consultoria de recursos humans creada el 2009 al Regne Unit i dirigida per Nisa Chitakasem i Simon North. Aquest és el seu lloc web: http://www.positionignition.com/.

Exemple dels consells reproduïts a l'article:
  • Pensa bé el resum biogràfic que poses al perfil (expressant ja la teva intenció de trobar feina)
  • Tingues cura de la fotografia que inclous (un primer pla és millor que una altra)
  • Segueix una política a l'hora de crear la teva xarxa de persones a qui segueixes
  • Fes un seguiment de les empreses on voldries acabar treballant (de vegades apareixen ofertes urgents a Twitter)
  • Sigues actiu de manera regular.
Potser no són consells màgics; però penso que de vegades allò més evident se'ns passa per alt.

El llibre no l'he pogut consultar (de fet no consta a cap catàleg habitual). N'hi ha informació a la pàgina mateixa de Position Ignition: http://www.positionignition.com/125-twitter-job-search-tips, i també s'hi fa referència des d'altres llocs. Per exemple: http://blog.sixfigures.com.au/2011/11/08/e-book-review-125-twitter-job-search-tips/.

La mateixa empresa manté un bloc d'allò més interessant per a la cerca de feina: Career blog  http://www.positionignition.com/blog/ que inclou consells per a un bon desenvolupament professional.

Tinc la sensació que les xarxes socials (Facebook, Twitter, Linkedin) cada vegada són més importants a l'hora de trobar feina. Hi estem d'acord? De fet, hi ha moltes obres publicades ja sobre el tema:

Fins aviat,

3 comentaris :

  1. Gràcies per l'article. No obstant, crec que la millor eina per a trobar feina ha estat, és i serà la xarxa d'amics, coneguts i saludats del món real. Coneixences directes, vaja.

    ResponElimina
  2. Hola Atrapat!

    Efectivament, les dades mostren que «els contactes personals» és una via molt eficaç per trobar feina.

    Segons un estudi de l’AQU (l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya) comentat fa temps en aquest bloc (http://bib-doc.blogspot.com/2011/08/insercio-laboral-dels-bibliotecaris.html), que investigava la promoció de diplomats en Biblioteconomia i Documentació que van acabar el 2007, la via d’accés a la primera feina s’obtingué per diversos canals. Els més habituals: els contactes personals (23,33 %), en la mateixa proporció que les pràctiques fetes durant els estudis (23,33 %), i els serveis d’informació d’ofertes de feina de la Universitat (21,67 %).

    Jo no sóc pas un «nadiu digital», però veig que les generacions que pugen cada vegada tenen més relacions creades i mantingudes en el món virtual. I malgrat que «Ésser més fals que un amic de Facebook» és una frase feta que s’hauria d’incorporar als diccionaris de la llengua, no hi ha dubte que les xarxes socials hi són també per a trobar feina.

    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Jo penso el mateix, els "enxufes" o coneixençes són molt importants. En el meu cas, però, moltes vegades ha estat l'autocandidatura la que m'ha permès entrevistar-me amb les empreses (una altra cosa és que m'hagin agafat o no). És també una bona opció, perquè en aquest cas, es demostra que tens interès en treballar i unir-te a l'equip de treball.

    Salut!

    Anna

    ResponElimina