dijous, 31 de gener del 2013

Marxar a l’estranger: possibilitat real

El proper dilluns, 4 de febrer de 2013, tindrà lloc una taula rodona titulada «Llums i ombres de marxar a l’estranger». L’organitza el CIAJ (Centre d'Informació i Assessorament per a Joves) de l’Ajuntament de Barcelona.


L’assistència és gratuïta. El contigut de la sessió es planteja així: «experts en mobilitat debatran i reflexionaran sobre la ruta a seguir en iniciar una estada en un altre país».

Aquests experts són Arnau Soy, conseller de la Xarxa Eures (servei d’informació europeu sobre ofertes de feina), Heike Koeber, coordinadora de projectes d’estudis universitaris de l'Associació Hispano-Alemanya d’Ensenyaments Tècnics, i Fabienne Bes, membre del servei d’ocupació de la Cambra de Comerç i d’Indústria Francesa a Barcelona.

També s’escoltaran testimonis de joves que viuen o han viscut fora de Catalunya per estudis o treball, i que coneixen directament la realitat dels seus països d’acollida.

«Gràcies a aquest testimoni, nois i noies que tenen en ment marxar a l’estranger aprendran de l’experiència de joves com ells que, havent viscut de primera mà els avantatges i inconvenients que poden sorgir, els aconsellaran i informaran sobre com preparar-se adequadament.»

Jove: et trobes a l’atur i et sembla que aquí no hi tens gaire futur? Aprofita ocasions com aquesta per rebre informació, per compartir inquietuds i per acabar-te de decidir.

Pensa seriosament a fer la maleta i passar uns mesos en un altre país. Aquesta experiència no te la treurà ningú.

Per a més informació sobre l’acte del proper dilluns:
http://www.ciajbcn.cat/main.asp?opc=5&idi=cat&mes=1&anni=2013&codi=1000253

Repassa aquestes altres entrades d’aquest bloc amb idees i recursos per trobar feina «allà fora»:
http://bib-doc.blogspot.com.es/2012/06/marxem-lestranger.html
http://bib-doc.blogspot.com.es/2011/09/oportunitats-per-treballar-lestranger.html

I explora els serveis d’ofertes de feina per a bibliotecaris a l’estranger:
http://www.ub.edu/biblio/informacio-per-a-la-insercio-laboral/com-trobar-feina.html#estranger

Pensa que molts altres abans que tu ho han fet. Per què tu no?


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada