dimarts, 5 de febrer del 2013

Beyoncé, gran artista!

Aquests dies estan apareixent als mitjans de comunicació algunes notícies relacionades amb l’excelsa, magnífica i meravellosa cantant Beyoncé.

'Beyonce show 02' photo (c) 2012, Luiz Fernando Reis - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

«I ara? Què li ha passat a l’autor del bloc?», us podeu preguntar. «Desconeixíem aquesta afecció seva per la cantant, ballarina i actriu nascuda a Houston el 4 de setembre de 1981.» Efectivament, amics, ho confesso: he caigut del burro, he tingut una revelació. Fem-nos, bibliotecaris tots, seguidors d’aquesta excelsa, magnífica i meravellosa artista!

Ho hem de fer pel seu físic o per la seva personalitat? No! És per les seves dots musicals i coreogràfiques? Tampoc... Potser per les generoses aportacions fetes a campanyes solidàries i de cooperació? Doncs no...

Així doncs, per què els bibliotecaris hauríem d’adoptar Beyoncé com el nostre ídol musical del moment?

Doncs... no ho sabeu? Beyoncé ha decidit posar ordre a la gran quantitat de vídeos privats que guarda (aproximadament, 50.000 hores d’enregistraments). I com ho farà? Ella no té temps per anar catalogant i gestionant la preservació de tot aquest preciós material. Per això ha decidit... contractar un bibliotecari!

I per fer les coses bé, ha preparat una sala al seu domicili de Los Angeles amb totes les condicions ambientals per tal que el material estigui completament segur. Els qui han vist l’equipament diuen que té una retirada a la biblioteca de la cadena nord-americana NBC.

La font de la notícia és el prestigiós, rigorós i fantàstic periòdic britànic The Sun.

Arran d’aquesta notícia ens han sobrevingut molts dubtes: qui deu ser aquest afortunat col·lega que haurà de barallar-se amb imatges –potser– íntimes de l’excelsa, magnífica i meravellosa artista? Quina mena de contracte haurà signat? Per quin salari? Quin programari farà servir per recuperar les imatges? Ha creat un llenguatge controlat per indexar cada fotograma? Acceptaria algun estudiant en pràctiques català per donar un cop de mà en la indexació de les imatges relacionades amb Catalunya...?

(Agraïm la informació sobre aquesta notícia a Javier Guallar.)

1 comentari :

  1. La font de la notícia és el prestigiós, rigorós i fantàstic periòdic britànic The Sun.

    Boníssim! xD

    ResponElimina