Quan aquest curs 2012-2013 la Facultat acollí el grau de Comunicació Audiovisual (notícia de la qual ja vam informar en el seu moment) la sensació general per part del professorat va ser positiva.
La Facultat nostra –antiga Escola Universitària– havia «patit» des dels seus inicis, en la reculada data de 1915, d’una característica: s’havia trobat pràcticament en tots els moments de la seva història com a centre aïllat, sense compartir espais amb altres carreres o ensenyaments.
Tampoc la integració efectiva a la Universitat de Barcelona com a centre propi –fet que s’esdevingué el 1999– no significà la possibilitat d’instal·lar-nos en un campus compartit amb altres facultats... Fins ara, que –per sort o per desgràcia– i donat que no ocupem tot l’espai disponible a l’edifici, hem donat la benvinguda al grau de Comunicació Audiovisual.
I els fruits d’aquest contacte –amb tacte– ja van deixant-se notar, tant entre el professorat com entre l’alumnat.
Fa unes setmanes (el 23 de gener de 2013) va tenir lloc a la Facultat la jornada «Línies de Recerca en Informació i Comunicació» en la qual es presentaren els grups de recerca existents al centre (cinc dels «nostres» i un «d’ells»), i els projectes i línies de recerca de caire més individual (sis d’Informació i Documentació i sis de Comunicació Audiovisual). Tot i l’especificitat de cada presentació, l’interès mutu entre els assistents fou més que palpable, i en més d’un cas s’intuïren possibilitats de col·laboració futures entre els dos col·lectius.
Baixant al nivell de l’alumnat, a banda dels encontres fortuïts en els espais comuns, ja s’ha donat alguna col·laboració intensa entre els dos col·lectius.
Per un cantó, tres dels alumnes d’Informació i Documentació que estan organitzant la futura edició del congrés de BOBCATSSS a Barcelona el gener de 2014 han preparat un vídeo de convit, en anglès, que ha estat realitzat per col·legues de Comunicació Audiovisual. Aquí el podeu veure: http://vimeo.com/58249136#. Són els alumnes Vicent Gil, Laia Manuel i Anna Noguera, i el vídeo ha estat editat per Montse Capdevila, amb música de Marta Cascales, totes dues estudiants de Comunicació Audiovisual.
Per cert, que la participació dels nostres alumnes a la darrera edició d’aquest congrés, a Turquia, va ser força destacada: http://bd.ub.edu/noticies/els-estudiants-de-la-facultat-fan-un-bon-paper-bobcatsss-2013. I la presentació dels temes a tractar en la convocatòria que organitzarem a casa nostra és d’allò més atractiva: http://prezi.com/sgdaipcqjmf0/copy-of-theme-ideas-bobcatsss-barcelona-2014/
I en un nivell del tot informal, remarquem la realització conjunta dels dos col·lectius d’alumnes d’un «Harlem shake»: https://www.youtube.com/watch?v=jss7vIXvD_M, perpetrat per anunciar una festa organitzada pel conjunt de l’alumnat de la Facultat en una discoteca (el 7 de març de 2013).
Sabeu de què estic parlant? Un «Harlem shake» és un tipus d'espectacle realitzat en pla de broma, d’una durada de 40 segons, que consisteix en un ball esbojarrat dut a terme per un col·lectiu disfressat –que semblen atacats del mal de sant Víctor–. S’està posant de moda ara per la xarxa, a semblança del que fa un temps foren els «lipdubs». Aquí podeu veure alguns exemples d’aquest assoliment de la civilització occidental: http://www.youtube.com/playlist?list=PLjd9OT1rI6vQ5qPSPhIbKlg1U_Kxrpo1m
I per no parlar de l’«Informer» de la Facultat dins de Facebook, del qual també patim. Com veieu, per bé o per mal, no deixem d’estar à la page!
dimarts, 26 de febrer del 2013
Sinergia entre Informació i Documentació i Comunicació Audiovisual
Etiquetes de comentaris:
BOBCATSSS
,
grau de Comunicació Audiovisual
,
Harlem shake
Subscriure's a:
Comentaris del missatge
(
Atom
)
que bo això del Harlem Shake.... jejeje
ResponEliminaAquí ens apuntem a tot... :-)
Eliminahehehehe Harlem shake, quin fenòmen XD
ResponEliminaFa un temps vaig llegir un cas de sinergia a la difusió de la recerca entre bibliotecaris, audiovisuals i científics que hem va resultar força interessant, copio aquí:
http://chronicle.com/blognetwork/theubiquitouslibrarian/2012/11/17/research-should-be-produced-not-just-published/
"Here is an interesting case study on how to package an academic paper."
"I see a role for libraries here: research promotion. How might this evolve? It’s no longer about mere publishing, but creating a suitable outlet and campaign to share the findings. Our job becomes one of production: designing and developing the channels, methods, processes and metrics to repackage content (academic papers) into formats apt for expanding the audience."
Gràcies pel blog Amadeu!
Gràcies a tu pels comentaris i les aportacions. "Obrint horitzons per als bibliotecaris!"
Elimina