dilluns, 27 d’abril del 2015

Oportunitats per avaluar-se com a emprenedor

Per ser emprenedor no cal haver acabat la carrera. Les idees de negoci poden sorgir en qualsevol moment. I de tant en tant sorgeixen oportunitats per presentar-les en públic, per desenvolupar-les i per avaluar-ne la viabilitat. Avui presentem un parell d'aquestes ocasions que, a més, estan adreçades a estudiants.



Es tracta dels premis Emprèn!UB 2015, organitzats per segona vegada pel Barcelona Institut d'Emprenedoria BIE - UB i el Consell Social de la UB. De la convocatòria de l'any passat ja en vaig parlar en el seu moment. L'objectiu és «impulsar la innovació i estimular l'esperit col·laboratiu i emprenedor dels estudiants de la UB, premiant els projectes que per la seva qualitat siguin una proposta de futura empresa d'impacte a la societat».

El termini per presentar els projectes acaba el 10 de juliol de 2015. Per participar-hi no cal tenir una idea molt acabada i desenvolupada. El formulari d'inscripció accepta un màxim de 1.000 caràcters per descriure la idea de negoci. S'hi pot participar individualment o amb un equip de fins a quatre persones. Això sí: cal ser estudiant de la UB o bé titulat dels dos darrers cursos. El premi són 5.000 euros, que s'han de gastar en despeses relacionades amb el desenvolupament del projecte.

En l'enllaç següent hi ha més informació, les bases completes del concurs i el formulari per inscriure-s'hi (gratuït, per descomptat): http://www.ub.edu/emprenedoria/2015.html

Els estudiants (i els titulats) d'Informació i Documentació no necessiten una gran inversió per començar un negoci, normalment. Perquè el que sabem fer els bibliotecaris és gestionar informació. Això no vol dir que els emprenedors del nostre ram tinguem èxit assegurat a la primera oportunitat, però si més no no haurem d'invertir una gran quantitat per provar-ho.

Per exemple, el cas de l'empresa al qual es refereix Enrique Dans en una entrada del seu blog de fa pocs dies (el 25 d'abril de 2015). Instacart posa en contacte clients i botigues, per rebre la comanda a casa. Actualment aquesta empresa està valorada en dos mil milions de dòlars, segons Dans, que afirma «la compañía no tiene almacenes, ni camiones, ni logística propia, ni nada de nada». Però aquesta és la vintena idea que el seu creador ha intentat portar a la pràctica, i la primera que funciona.

Un altre esdeveniment com el que organitza la UB és 3 Day Startup Barcelona (3DS), que tindrà lloc els dies 15 a 17 de maig de 2015 a la Salle Technova, una incubadora d'empreses de la Salle. També ens hi vam referir l'any passat. En aquest cas no hi pot acudir qualsevol estudiant que vulgui. D'entre els preinscrits (per cert, la preinscripció acaba el 30 d'abril!) s'escolliran 40 estudiants: els que proposin les idees més interessats o els que mostrin una actitud més emprenedora. Durant el cap de setmana, aquests participants s'agrupen en grups de treball i desenvolupen algunes  idees (projectes de negoci). Al final, es presenten les millors idees davant d'una colla d'inversors, disposats a arriscar els seus diners per obtenir-ne beneficis. Aquí trobareu tota la informació: http://barcelona.3daystartup.org/en

Tant de bo que coneguéssim estudiants que aprofiten aquestes oportunitats.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada