dimarts, 19 de juny del 2012

Formació bàsica de SEO

Està anunciat per al proper dimecres 20 de juny una activitat de formació bàsica, gratuïta, de SEO (search engine optimization). Es tracta d'un conjunt de tècniques amb les quals procurarem que una pàgina web quedi ben posicionada quan se la busca a Internet, que aparegui al capdamunt de la llista de respostes quan la busquem amb un cercador. Aquest coneixement és bastant demanat en el mercat de treball per part de les empreses, i és lògic: si no et veuen, no vens.
L'expert en SEO fa que tot pugi... Foto de Mortimer
Per a una explicació breu del tema podeu veure la Viquipèdia catalana (530 paraules):
http://ca.wikipedia.org/wiki/Optimitzaci%C3%B3_per_a_motors_de_cerca. I des d'aquí podreu veure altres versions de l'article en altres llengües, com l'anglesa (amb unes 4.500 paraules).

Evidentment la cosa té importància tant des d'un punt de vista comercial com de simple visibilitat. És a dir, interessa a qualsevol organització o persona que tingui una presència a Internet. És lògic, doncs, que aquesta matèria sigui una assignatura obligatòria (de 5 crèdits, equivalents a 125 hores de treball en total) del màster de Gestió de Continguts Digitals que oferim a la Facultat:
http://www.ub.edu/biblio/master-de-gestio-de-continguts-digitals/pla-destudis-2012.html

L'activitat de la qual parlem, però, no té tanta envergadura; en canvi, no cal cap requisit per seguir-la. Es tracta d’una nova sessió gratuïta organitzada per SocialBiblio, entitat de la qual ja hem parlat en altres ocasions. Aquí trobareu els detalls: http://socialbiblio.wordpress.com/2012/06/15/seo-para-principiantes/

El títol concret de la sessió és «SEO para principiantes» i l’impartirà Diego Gaspar Gómez. Si per casualitat no podem connectar-nos a l’hora prevista, no cal patir: SocialBiblio té la política de deixar els materials penjats en obert, disponibles per a tothom.

SocialBiblio començà la seva activitat el gener de 2012 i fins ara porta ja una vintena de sessions realitzades. Aquí podreu veure la llista: http://socialbiblio.wordpress.com/sesiones/sesiones-ya-realizadas/

Crec que és un bon començament per a qui no en tingui coneixements!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada