dimecres, 20 de juny del 2012

Suport als universitaris emprenedors

En general no ens agrada gaire parlar de projectes futurs... de bones intencions sense un fonament concret... Com es diu en català, «No diguis "blat" que no sigui al sac». Preferim referir-nos a fets consumats, a decisions preses. Però avui faré una excepció, perquè la iniciativa anunciada val la pena.

La Sra. Fátima en plena declaració. ATA: Federación Nacional de Asociaciones de Trabajadores Autónomos




La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va anunciar l'altre dia –el 18 de juny– que el Govern del PP promourà que els estudiants universitaris i de formació professional puguin cotitzar com a autònoms amb una rebaixa de fins el 50 %.

Aquí veureu la font de la notícia en dues modalitats:
http://prensa.empleo.gob.es/WebPrensa/noticias/ministro/detalle/1672
http://prensa.empleo.gob.es/WebPrensa/downloadFile.do?tipo=documento&id=1672&idContenido=577

Passa sovint que els joves bibliotecaris que es posen a treballar pel seu compte, per tal de regularitzar la seva situació empresarial, es troben amb múltiples dificultats... Una d'elles, l'econòmica. De vegades no fan el pas pels tràmits que cal fer, o perquè els migrats beneficis no justifiquen la despesa.

Potser sabreu que el Col·legi ofereix el servei d'assessoria laboral i jurídica: http://www.cobdc.org/serveis/assessoria.html

A la pàgina esmentada hi veureu un apartat titulat «Com fer-te autònom pas a pas»: una breu guia de sis pàgines que dóna les indicacions imprescindibles...

A veure si la mesura anunciada per la ministra es concreta i apareix aviat al BOE, i així tindrem un granet de sorra positiu per imaginar nous projectes i que surtin més a compte!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada