dilluns, 10 de setembre del 2012

L'emprenedoria, via de sortida a la crisi

En un document sense data (però publicat a la segona quinzena de juliol de 2012) l’entitat Adigital (AsociaciónEspañola de la Economía Digital), que reuneix unes 500 empreses espanyoles del sector, suggeria al Govern de Rajoy algunes mesures per afavorir l’emprenedoria en l’àmbit de les tecnologies, tenint en compte que aquest sector de l’economia sembla que és un motor de creació d’ocupació.
 
És un document breu, que consta de vuit punts escrits a manera de declaració, en què es planteja una sèrie de millores possibles, com ara avantatges per a la inversió privada en empreses emergents, la captació de gent amb talent, la simplificació burocràtica en la creació de les empreses, etc.

Rajoy va anunciar a la seva campanya electoral una llei de l’emprenedoria, però fins ara no hi ha notícies al respecte. Esperem que quan arribi el moment sigui una ajuda per a tothom que tingui la intenció d’establir-se pel seu compte amb un projecte empresarial.

Aquí podreu llegir un comentari al document d’Adigital:
http://www.puromarketing.com/53/13687/futuro-espa-pasa-emprendimiento-negocios-digitales.html

Relacionat amb l’emprenedoria, un parell més de documents per fullejar, per a qui li vingui de gust.

Per un cantó, un esquema gràfic del que ha de ser el nou emprenedor, que porta per títol Manual del nuevo emprendedor sin recursos. El seu autor: Pedro Rojas. Aquí el veureu: 
http://ticsyformacion.com/2012/07/19/manual-del-nuevo-emprendedor-sin-recursos-infografia-infographic/

Per un altre cantó, recomano a l’emprenedor incipient o al futur emprenedor que faci una ullada a una obreta pràctica i recent, publicada per l’Asociación de Jóvenes Empresarios de Andalucía:

Manual autónomo/a emprendedor/a [en línia]. [Sevilla]: Andalucía Jóvenes Empresarios: Junta de Andalucía, Servicio Andaluz de Empleo, 2 vol.
Vol. 1: «El proceso de emprender». 33 p.  <http://issuu.com/ajeandaluciaprensa/docs/manual_autonomo_emprendedor_-_volumen_1>. [Consulta: 1 set. 2012].
Vol. 2: «El plan de empresa». 62 p. <http://issuu.com/ajeandaluciaprensa/docs/manual_autonomo_emprendedor_-_volumen_2>. [Consulta: 1 set. 2012].

Es tracta d’una obreta escrita per a no iniciats, que pot resultar útil per assentar idees o per iniciar-se en aquest món. En línia i d’accés obert.

I fins aquí l’entradeta d’avui.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada