dimarts, 9 d’agost del 2011

Tenim futur!

Aquest blog té la intenció de deixar per escrit idees i comentaris personals sobre el futur de la nostra professió de bibliotecari. Generalment parteixo d’alguna notícia que hi té relació. Els comentaris que vulgueu afegir a les entrades sempre seran benvinguts.

Fotografia:, Eva Rinaldi , Flickr
 El fet que motiva l'apunt d'avui és que just el darrer dia abans de marxar de vacances, el 29 de juliol passat, em vaig entretenir a comptar els anuncis de convenis de cooperació educativa que eren penjats a la cartellera de la Facultat. N’hi havia, exactament, 22.

Com segurament sabreu, els convenis de cooperació educativa és un mecanisme legal pel qual els estudiants universitaris (de qualsevol carrera) que hagin superat el 50 % dels crèdits dels estudis poden portar a terme unes pràctiques remunerades en empreses o institucions (fora del pla d’estudis).

D’aquesta manera adquireixen experiència pràctica: contrasten la realitat de la feina amb la teoria de les classes i es pot donar una sinergia entre una i altra activitat. És relativament freqüent que els primers contractes laborals dels nostres titulats els obtinguin en entitats on abans hi havien estat en pràctiques.

Doncs bé, 22 anuncis vigents, per a la nostra Facultat, és una xifra que trobo més que acceptable. De fet se sap que queden llocs vacants: hi ha més oferta de llocs de pràctiques que no pas estudiants disponibles. Un altre dia m’entretindré a detallar quin tipus d’institucions o empreses són les que s’hi anuncien i el sou que ofereixen.

1 comentari :

  1. En queden sense cobrir, és cert, però algunes condicions no són massa bones (crec recordar que, almenys fa dos o tres anys, el mínim exigit per una entitat a ser publicat com a conveni era dos euros l'hora --> corregeix si m'equivoco)(però també,per sort, crec que no recordo cap oferta amb aquests mínims tant mínims)

    Tot i així els estudiants de la Facultat tenen amb aquests convenis grans oportunitats... tant per la possibilitat de rebre després una oferta laboral com per adquirir seguretat i confiança en un mateix a l'hora de posar en pràctica aquelles coses que s'expliquen a les aules...

    ;)

    ResponElimina