dimecres, 29 de febrer del 2012

Un recurs important per a l'emprenedoria: Crea Net 2.0

Fa uns dies em vaig assabentar d'una eina molt completa d'interès per als qui tinguin en ment crear una empresa i encara no sàpiguen molt bé com fer-ho. Es tracta de Crea Net 2.0.


CREA NET 2.0 és un projecte europeu liderat per ADER (Agencia de Desarrollo Económico de La Rioja) en el qual participen cinc altres socis d'Espanya, Portugal i França. Des d'aquí hi accedireu: http://www.creabusinessidea.com

El seu objectiu és donar suport a la creativitat i al treball en xarxa dels emprenedors i empreses (de qualsevol sector d'actuació). Concretament es vol potenciar la creativitat, crear una xarxa de col•laboració, impulsar la creativitat i la innovació amb un impacte europeu, etcètera.

El seu web conté una sèrie d'apartats de força interès. «Kit creativo y emprendedor» presenta uns quants documents d'iniciació a l'emprenedoria. Entre ells, destaco:

Manual de la creatividad empresarial [en línia]. Crea Business Idea, [2010]. 49 p. <http://www.creabusinessidea.com/test_g30/modulo_noticia_2.01/panel/tmp/ficha_172_1.pdf>. [Consulta: 26 feb. 2012].
    Heus ací els capítols principals:
    1. Qué es la creatividad
    2. La creatividad como estrategia competitiva en la empresa
    3. La persona y su entorno creativo: ¿cómo crear un clima de creatividad?
    4. La generación de ideas aplicada a la creación de empresas
    5. Técnicas y herramientas para el desarrollo de la creatividad y la generación de ideas
    6. Ideas prácticas para convertir las ideas creativas en innovaciones o proyectos empresariales

    No és pas un text farragós de llegir. La presentació gràfica i el tractament del text (amb colors diferents, quadres, esquemes, resums...) converteixen aquest manual en un molt bon text introductori al tema.
Guía de buenas prácticas en materia de creatividad empresarial [en línia]. Crea Business Idea, [2009]. II, 125 p. <http://www.creabusinessidea.com/test_g30/modulo_noticia_2.01/panel/tmp/ficha_8_1.pdf>. [Consulta: 26 feb. 2012].
    El sumari:
    1. La creatividad empresarial como motor de la innovación
    2. Experiencias exitosas de fomento a la creatividad empresarial a nivel internacional
    3. Buenas prácticas de la creatividad empresarial – caso de españa, francia y portugal
    4. ¿Cómo reforzar la creatividad empresarial? – lecciones de las buenas prácticas
    5. Herramientas para reforzar la creatividad empresarial: Referencias y Documentos

    Un altre apartat d'interès és el titulat «Experiencias interesantes», on trobem enllaços a casos d'èxit d'emprenedoria, que ens poden inspirar o apujar l'ànim.
També vull destacar el «Creanómetro», un test d'autoavaluació del potencial emprenedor de cadascú (semblant al qüestionari que vaig esmentar en una altra entrada: http://bib-doc.blogspot.com/2011/12/notes-duna-conferencia-sobre.html).

En definitiva, un lloc web ple de continguts, exemples, notícies i recursos.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada