dilluns, 20 de febrer del 2012

Una bibliotecària, protagonista al teatre

Avui toca parlar de teatre. Esteu al dia de la cartellera de teatre? Sabeu quines són les obres que es representen actualment a Barcelona? Potser algunes sí o algunes no… però n’hi ha una que la destacaré per una petita particularitat de les nostres: la protagonista és bibliotecària.
Es tracta, tal com veieu en el cartell d'aquí al damunt, d'El tipo de la tumba de al lado. Actualment l’estan representant al Teatre Goya (Joaquín Costa, 68) i teniu temps de veure-la fins el 9 d’abril.

Cartell de la funció

L’obra, original de Katarina Mazetti, és ara versionada i dirigida per Josep Maria Pou. Compta amb dos protagonistes que no passen desapercebuts: Maribel Verdú i Antonio Molero (molts el recordareu pel paper de Fiti a Los Serrano).

Verdú és bibliotecària. Només cal veure-la… ulleres, vestidet i pinta d’intel·lectual (és així com ens veu la societat?).

Maribel Verdú, bibliotecària

Com sempre, segueixo defensant que és bo que hi hagi personatges de sèries i pellícules que siguin bibliotecaris/es, però… per què s’assemblen tant els uns als altres, aquests personatges?

A la web del teatre surt en el resum aquesta frase quan la defineix a ella: «Introvertida i intel·lectual». Per quan el trencament d’aquests estereotips? Mentre busquem la resposta, us deixo un vídeo. És l'entrevista que feren als actors al programa Anima de TV3 el passat 13 de febrer de 2012.



Accés al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=m2fBLcTMYNg


1 comentari :

  1. Visca el món bibliotecari! al cine, al teatre, a la ràdio, a la televisió! som el futur! :-)

    ResponElimina