divendres, 13 de juliol del 2012

Les xarxes socials, mitjà per trobar feina

A més de publicar les fotos de les vacances, de comentar el programa preferit de televisió o d'opinar sobre la darrera astracanada dels personatges populars, les xarxes socials ens poden servir per donar-nos a conèixer entre els empleadors i per identificar oportunitats de feina.

Sobre aquest tema ja hem parlat alguna vegada en aquest bloc: http://bib-doc.blogspot.com.es/search/label/xarxes%20socials

Fa pocs dies s'ha publicat un estudi que analitza la importància que tenen les xarxes per a la localització de feina.


L'estudi, realitzat pel portal de feina Infoempleo amb el suport econòmic d'Adecco, s'ha elaborat en el marc espanyol a partir d'una enquesta passada a 8.777 candidats potencials a buscar feina (el 23 % de Madrid i només el 9 % de Barcelona) i a 555 professionals de recursos humans.

Segons el que contesten els candidats potencials, les xarxes socials queden en quart lloc com a mitjà per buscar feina (el primer, els portals amb ofertes de feina). Per a la majoria d'enquestats, les xarxes és un mitjà nou (el 43 % les utilitzen de fa 1-3 anys). Però d'ús molt habitual (el 68 % hi entren cada dia). El 50 % dels enquestats han buscat alguna vegada feina per les xarxes socials. Poques vegades han estat contactats en relació a una oferta de feina (només el 26 %).

Les xarxes socials més utilitzades són Facebook (el 90 % dels enquestats), mentre que Linkedin queda en cinquè lloc (amb un ús per part del 39 %).

Pel que fa als responsables de recursos humans, també declaren que entren a les xarxes diàriament en un bon percentatge: el 51 % dels enquestats. Les empreses on treballen tenen, la gran majoria, presència a les xarxes: el 70 %. El 51 % d'ells declaren que alguna vegada han utilitzat les xarxes per buscar candidats. Amb una lleugera tendència a augmentar: el 55 % declara que pensen fer-ho en el futur immediat. La gran majoria creu (el 71 %) que els candidats actius a les xarxes tenen més oportunitats de trobar feina.

Les xarxes més usades per aquest col·lectiu són Facebook en primer lloc (el 87 % dels enquestats) i Linkedin en segon lloc (el 70 %). En canvi, per reclutar personal utilitzen en primer lloc Linkedin (amb un 50 %) i després Facebook (amb un 34 %).

¿Per reclutar un candidat es té en compte la seva presència a les xarxes? Un 24 % diuen que «sempre».

Us animo a fullejar l'informe sencer, i a treure'n conseqüències. Ens agradi o no, les xarxes han vingut per quedar-se, i crec que seria un error ignorar-les.

Una presentació en vídeo d'aquest informe, amb les dades més significatives, el podem veure aquí:
http://www.youtube.com/watch?v=Pw__sPBpzd4
En relació a aquest tema de les xarxes socials com a mitjà per trobar feina, deixeu-me recomanar una entrada d'un bloc on es donen uns consells ben assenyats:

«Como encontrar trabajo mediante las redes sociales», signat per Eduardo Lara: http://www.empleoytrabajo.net/index.php/2012/07/10/consejos_encontrar_trabajo_en_redes_soci

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada