dijous, 19 de juliol del 2012

Primer aniversari d'aquest bloc

Avui fa un any que sortia publicada la primera entrada d'aquest bloc, Bibliotecari: professió de present i de futur.

Imatge de Nazreth
L'objectiu principal d'aquest projecte és contribuir a la divulgació de la professió de bibliotecari. Ens queixem que la visibilitat del nostre col·lectiu és molt limitada. I sembla mentida que sigui així, si tenim en compte que uns quants companys nostres, els que treballen a les biblioteques públiques, fan una feina a primera fila que arriba a una bona part de la societat i per la qual reben una resposta de satisfacció molt positiva.

Si la nostra professió no és molt reconeguda, menys ho seran els estudis que permeten d'accedir-hi. Ampliar el nombre d'estudiants de batxillerat que coneguin i s'interessin pel grau d'Informació i Documentació i les variades sortides professionals a què condueix és una altra aspiració que tots hauríem de tenir com a prioritat.

La situació actual de crisi econòmica, que afecta de manera important les administracions, ha fet que la contractació de bibliotecaris hagi baixat. Els joves graduats troben dificultats a col·locar-se com ho havien fet fins ara. Això ens ha d'esperonar a trobar noves vies d'inserció laboral. Ens hem d'obrir mercats donant-nos a conèixer a empreses i organitzacions i oferint-los solucions als seus problemes.

Si convé ens hem de fer empresaris autònoms, i també hem de ser valents per començar projectes empresarials per oferir productes i serveis a altres empreses, a les administracions o al públic en general.

La formació permanent, especialment en els nous perfils professionals que Internet va generant, i les experiències laborals a l'estranger són dues altres línies temàtiques que des d'aquestes pantalles hem anat promovent.

La veritat és que tenint en compte tots aquests arguments, no hi ha hagut dia que ens faltés matèria per comentar i treure alguna entrada.

Aquest és el missatge número 251. La mitjana diària de lectors no arriba al centenar (89,6 visualitzacions). Les tres entrades més populars han estat:

"La carrera de bibliotecari a La Riera" (265 visualitzacions)
"Biblioteca pública: menys tasques tècniques i més relacions públiques" (218 visualitzacions)
"Com seran els bibliotecaris del futur?" (177 visualitzacions)

Agraïm a tots els lectors fidels el seu seguiment. Animem a tothom a deixar algun comentari amb discrepàncies o suggeriments. Com sempre, celebrarem la comunicació de noves idees per desenvolupar.


Fins aviat!

4 comentaris :

  1. Felicitats per l'aniversari i endavant, aquest blog tracta un tema molt interessant de forma molt amena, segur que poc a poc anirà coneixent-lo més gent :)

    ResponElimina
  2. Celebro molt aquest aniversari, felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Mae!

      I enhorabona pel teu currículum en línia: molt ben fet!
      http://maemolinacoballes.wordpress.com/

      Fins aviat,

      Elimina