dimecres, 19 de setembre del 2012

Aquest blog, finalista als Premis Blocs Catalunya

L’associació STIC.CAT (Societat de Tecnologia i Coneixement) va ser creada el 2008 amb uns objectius molt plausibles tots ells: Promoure i divulgar la societat de la informació i del coneixement, Afavorir el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències de base tecnològica, i moltes d’altres. Aquí podeu veure la seva pàgina web: http://www.stic.cat/que-es-stic/


Una de les activitats que des de 2008 porta a terme aquesta associació és la convocatòria dels Premis Blocs Catalunya, amb els quals es vol reconèixer la tasca duta a terme pels bloguers catalans. Els premis es concedeixen a diversos blogs, classificats en tres grans categories: personals, professionals i corporatius. Més informació a: http://www.stic.cat/premis-blocs-catalunya-2012/

Potser recordareu que en la convocatòria de l’any passat, d’entre els 24 blocs guardonats, hi figurava Bibarnabloc.cat, el blog de Biblioteques de Barcelona, http://bibarnabloc.cat/, com el millor blog de la categoria dels blogs corporatius.

El procediment del concurs comença amb un període de votacions populars, al final del qual queden classificats uns finalistes. Els guanyadors són triats finalment per un jurat, i la proclamació d’aquests guardonats té lloc en una gala solemne, oberta al públic en general, que se celebra cada any en una localitat diferent. Enguany aquesta festa tindrà lloc el proper divendres 5 d’octubre de 2012, a Reus.

Entre la llista dels 159 blogs seleccionats com a finalistes, ves per on, hi figura aquest humil bloc que esteu llegint, dins de la categoria dels blogs professionals. Comparteix aquesta sort amb altres blogs, molt millors des de tots els punts de vista. D'entre aquests, voldria destacar-ne alguns que tenen relació amb la tecnologia, els llibres, la cultura:

BCN cultura.cat: http://www.bcncultura.cat/
Blog amb recomanacions de música, cinema i llibres.

Bits catalans: bloc sobre tecnologia i Internet 2.0: http://www.bitscatalans.com/
Aquest «és un bloc sobre tecnologia i Internet. Parlem i opinem sobre les noves aplicacions d’Internet, TIC, dispositius mòbils, informàtica en general… Procurem informar d’una forma constant i ésser un referent en la informació tecnològica Catalana.»

Des del núvol, amb amor: quan Internet portava bolquers, ja tenia ordinador a casa: http://blogspersonals.ara.cat/desdelnuvolambamor/
D’aquest blog us transcriuré les primeres categories en què es troben classificades les seves entrades, que serveixen molt bé per fer-se càrrec de la seva interessant temàtica: «Característiques de l'emprenedor, Cooperació, Diplomàcia digital, Emprenedoria social, Estratègia, Finançament, Finançament en massa, General, Glocalització...»

La Gralla: http://lagralla.blogspot.com.es/
Blog de la Llibreria La Gralla, de Granollers, amb el qual donen a conèixer les activitats que organitzen, novetats bibliogràfiques, etcètera.

Living TIC, CAT, TIC, CAT...: http://livingticcat.blogspot.com.es/
El seu autor és Andreu Villanueva, que pertany a l’Equip d'Informació de la Gestió del Canvi, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Nosaltresllegim.cat: http://www.nosaltresllegim.cat/
Segons la presentació, aquest blog és un «espai per parlar de llibres, de novetats, de clàssics, de premis literaris o de recomanacions per a petits i grans.» Va començar el desembre de 2010.

Somdigitals.cat: Internet a Catalunya, un gran binomi: http://www.somdigitals.cat/
Aquest blog té com a «objectiu d’escriure de forma amena i rigorosa sobre les xarxes socials, les activitats que tenen lloc a la xarxa, els emprenedors, els bloguers, etc, i en general tot allò que té a veure amb Internet, sempre en clau catalana.»

Vols llegir: bloc del programa literari de Ràdio Nova, Vilanova del Camí (Anoia): http://volsllegir.blogspot.com.es/
El subtítol ho diu tot. Un blog dinàmic i ple de recomanacions literàries, notícies del sector editorial, etc.

Xip: xarxa d’innovació pública: http://www.xarxaip.cat/
Aquesta és la seva presentació: «Som un grup de professionals que ens hem decidit a organitzar-nos al voltant de la Xarxa d’Innovació Pública (XIP). Treballem de valent per compartir projectes i bones pràctiques, coneixement, notícies i aprendre plegats de la nostra experiència i de la dels altres, i, al mateix temps, millorar i idear nous serveis amb els altres actors públics (ciutadania, proveïdors…). Volem encomanar-vos les nostres ganes d’irradiar idees, propostes i energia per al canvi a l’Administració.»

En cas que es produís algun esdeveniment totalment improbable, ja ho celebraríem adequadament.

Fins la propera!

4 comentaris :

  1. Hola Amadeu!
    Sóc l'Enric Vilagrosa. No sé si em recordes, vaig ser alumne teu a la Facultat ja fa uns quants anys.
    M'ha fet molta il·lusió veure el teu bloc entre els finalistes. Ens veiem a Reus, nosaltres serem també allà amb els Quaderns de bitàcola a la categoria de "Turisme i viatges". Enhorabona!

    ResponElimina
  2. Hola Enric,

    I tant, que me'n recordo... Vaja, el vostre bloc sí que és bonic! Quins viatges que us pegueu, bandidos!: http://www.quadernsdebitacola.com/.

    Molta sort amb els concursos! Vaig a votar per vosaltres a http://premiscat.blogspot.com/

    Fins aviat!

    ResponElimina