dimecres, 21 de desembre del 2011

El Document del Col·legi arriba al 200

En altres ocasions hem fet referència a «números rodons» de publicacions d'entitats del nostre àmbit professional. Per aquí hem parlat del número 100 del butlletí de l'Associació d'Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya (http://bib-doc.blogspot.com/2011/09/butlleti-numero-100-de-lassociacio.html) i també del número 100 de la revista de l'Asociación Andaluza de Bibliotecarios (http://bib-doc.blogspot.com/2011/09/els-andalusos-tambe-fan-el-100.html).

Ara li toca el torn al nostre Col·legi: acaba d'aparèixer el número 200 del seu Document: http://www.cobdc.net/document-200/.  Els números rodons són com les fites d'un camí, que ens permeten adonar-nos del pas del temps i, en aquest cas, com la nostra professió es va consolidant i fent més present en la societat.

El contingut del número 200 del butlletí del Col·legi conté les seccions habituals: editorial, notícies, activitats, grups de treball, publicacions, anuncis de cursets... i el simpàtic dibuix de l'Eli Ramírez.

A l'editorial d'aquest número es fa una reflexió sobre l'evolució de la professió:

«En els 13 anys que han passat des del primer número del butlletí del Col·legi ha canviat el món, nosaltres i la professió. No han canviat, però, les idees i els objectius que ens van empènyer a tirar endavant una publicació que servís d’eina de comunicació a tots els col·legiats.»

El primer número del Document va aparèixer el 0, el març de 1986 (ISSN 0213-4772). I des del 2000 apareix també en línia (primer número en línia: 124, d'abril-maig de 2000, ISSN 1699-5791). Tots els números en línia es poden consultar al web del Col·legi: http://www.cobdc.org/publica/document/index.html

Probablement d'aquí un temps es posin a disposició els números anteriors, en pdf... Igual com ja es pot consultar la publicació precedent del Document, el Full informatiu de l'entitat que va precedir el Col·legi, l'Associació de Bibliotecaris de Catalunya, i que ja es troba en línia al lloc web del Col·legi: http://www.cobdc.org/publica/colhistorica/full.html.

En definitiva: felicitats al Col·legi per aquest (petit) aniversari, i a coplir-ne molts i molts més!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada