divendres, 23 de desembre del 2011

Exemples d’ús de la tecnologia als negocis

Aquesta entrada vol suggerir algunes idees per als joves estudiants que estan acabant la carrera de bibliotecari o aquells altres que ja han acabat i estan pensant de començar alguna aventura empresarial pel seu compte. Les idees estan basades en l’aplicació de la tecnologia als negocis.




Els bibliotecaris som usuaris experts de les tecnologies de la informació i la comunicació. Fer ús d’aquesta tecnologia no representa –en molts casos– un cost gaire elevat. El secret de l’èxit és tenir una idea interessant per desenvolupar.

I aquesta idea no cal que tingui necessàriament una relació directa amb la informació científica o els serveis a les biblioteques –els àmbits més habituals en què treballem els bibliotecaris–, sinó que qualsevol sector admet la nostra intervenció professional, perquè la tecnologia es pot aplicar a qualsevol àmbit de l’activitat humana.

Doncs bé, les idees que compartiré no són pas meves: les trobarem en una sèrie d’entrevistes a persones –la majoria, ben joves– que han sabut aplicar les tecnologies a la seva feina. Les va realitzar la Generalitat de Catalunya en un pla anomenat Pimestic, començat en un mandat anterior del Govern.

Entre les persones entrevistades n’hi ha «una de les nostres»: Carolina Sanmartín, directora del Centre de Documentació d'EADA (la trobareu a l’apartat d’«Educació»). Podrem veure entrevistes de persones involucrades en negocis del sector editorial, activitats culturals, activitats administratives, activitats informàtiques, etcètera.

Ho veureu aquí: http://www.pimestic.cat/casos-exit/

Espero que sigui d’alguna utilitat!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada