Aquí, la biblioteca (Venus?)
La ciutat de Barcelona continua desplegant el seu mapa de biblioteques públiques: el passat 10 de març es va inaugurar la Biblioteca Trinitat Vella J. Barbero, al districte de Sant Andreu, en un edifici nou, de tres plantes i quasi 1.300 metres quadrats. La inversió inicial ha estat de quasi tres milions d'euros, la majoria aportats per l’Ajuntament de Barcelona, amb ajuts de la Generalitat (a través del PUOSC i de la Llei de Barris) i de la Diputació.
La ciutat de Barcelona suma ja, amb aquesta, 38 biblioteques. Aquesta porta el nom de José Barbero, un element destacat de l'associació de veïns del districte, que morí prematurament el 2009. Relacionat amb això, el centre d'interès que potenciarà aquesta biblioteca serà, precisament, els moviments socials.
Un aspecte que ens interessa destacar en aquest bloc són els llocs de treball generats: en són set en total, dos per a bibliotecaris, quatre d'auxiliars i una persona de suport. Per a més detalls, consulteu el seu web: http://www.bcn.cat/bibtrinitatvella.
I aquí, l'arxiu (Júpiter?)
El proper divendres, 16 de març de 2011, tindrà lloc la inauguració del nou edifici de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. En aquest cas es tracta, com diem, d'un trasllat. La nova seu compta amb quasi 1.600 metres quadrats, en dues plantes. La inversió esmerçada ha estat similar a l'anterior, de 3.365.432 euros.
Fotografia de Jaume Orpinell, a Behance Network |
L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa va ser creat l’any 1983, i ha hagut de canviar d'ubicació per manca d'espai. Forma part de la Xarxa d'Arxius Comarcals, que per ara compta amb 38 equipaments: un per cada comarca excepte les de l'Alta Ribagorça, les Garrigues i la Terra Alta (que si Déu i l'Angela volen veuran la llum en un futur més o menys pròxim).
Aquest arxiu conserva un fons molt ric, entre el qual destaca la documentació municipal d’Olot (des del segle XVI), uns cinc mil protocols dels notaris del districte d’Olot (des del segle XIII), diversos fons institucionals, d’associacions, patrimonials, eclesiàstics, d’empreses i de particulars de la comarca.
Pel que fa a la composició del personal d'aquest arxiu (segons la darrera memòria disponible, del 2010), està format per sis persones: dos tècnics superiors arxivers, dos tècnics mitjans arxivers, un tècnic mitjà especialista i un becari. Durant l'any 2010 va rebre la visita de 395 usuaris (més d'1 per dia!). Per a més informació: http://cultura.gencat.cat/arxius/acgax
Amb aquesta entrada hem volgut deixar constància que tot i les dificultats econòmiques per les quals estem passant, encara podem regalar-nos de tant en tant amb bones notícies, com la inauguració de nous i bons equipaments. Ben planificats, ben gestionats i que compleixen una funció social de primer ordre al nostre país.
Un altre dia ja parlarem de la crisi...
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada