dimecres, 2 de maig del 2012

Trobada a Madrid per a futurs emprenedors en l'àmbit social

Fa uns dies vam presentar una activitat que s'ha de celebrar a Barcelona els propers 11, 12 i 13 de maig: 3 Day Startup (http://bib-doc.blogspot.com.es/search/label/3%20Day%20Startup). Un encontre de joves amb ganes de tirar endavant alguna iniciativa que pugui desembocar en un projecte empresarial.


Avui parlaré d'un altre encontre similar; però que en aquest cas se celebrarà a Madrid, i en unes dates abans del que he esmentat anteriorment: els propers dies 4, 5 i 6 de maig.

Es tracta del primer encontre organitzat per UEIA, una entitat de creació recent formada per sis professionals amb una trajectòria àmplia en els camps de les ONG, l'emprenedoria i les tecnologies de la informació que volen convertir-se en la primera «acceleradora de projectes socials» de base tecnològica d’Europa. A tall d'anècdota diré que aquest nom no correspon a cap sigla ni acrònim: és una forma de dir huella, en castellà, segons m'informa un dels seus creadors.

L'objectiu de la convocatòria del proper cap de setmana (UEIA Generation) és reunir totes aquelles persones que vulguin «aportar su granito de arena en resolver problemas sociales por medio del emprendimiento basado en la tecnología.» A la reunió es crearan grups de treball interdisciplinars, formats tant per gent amb idees de projectes d'interès social, com per altres persones amb coneixements de tecnologies, per poder-les desenvolupar.

Després d'aquest primer encontre, s'ofereix una segona etapa, anomenada UEIA School, consistent en una formació de dos mesos. Els participants que hagin assistit a tota la formació i que tinguin una idea amb possibilitats de futur seran convidats al tercer i darrer estadi, UEIA Accelerator. Els que hi arribin rebran finançament a molt baix cost per poder desenvolupar el projecte d'empresa durant sis mesos.

Vegeu tota la informació a partir d'aquí: http://www.ueia.com/

Esperem que sigui tot un èxit!


1 comentari :

  1. Ho sentim meu mal català. Des UEIA, moltes gràcies per les teves paraules.

    ResponElimina