dijous, 24 de maig del 2012

L’Homo APM a la biblioteca i altres...

Fa un parell de dies (el 22 de maig), al programa Alguna pregunta més?, de TV3, la secció «Homo APM» va transcórrer a la Biblioteca Jaume Fuster.



Com que us suposo cultes i il·lustrats, no caldrà que us digui que, en aquesta secció, el protagonista es troba en un lloc públic i interactua amb la gent amb què es troba, que no saben de què va la broma. L’actor imita estirabots de gent senzilla que han aparegut a la tele, per tal de causar sorpresa als que no entenen aquella actuació. (A mi particularment em sembla un tipus d’humor una mica poca-solta.)

La cosa és que l’episodi de dimarts passat té lloc en una biblioteca pública; concretament a la Jaume Fuster, de Barcelona. El fet que una biblioteca aparegui a la televisió, encara que sigui durant pocs minuts, sempre (sempre!) és un fet que ens beneficia. A més de divulgar (una mica) l’existència d’aquests equipaments, és una demostració que les biblioteques ja són conegudes pel conjunt de la ciutadania.

Aquí podreu veure l’episodi en qüestió:
http://www.tv3.cat/videos/4100790/Lhomo-APM-enredant-en-una-biblioteca

En un episodi anterior aquest «simpàtic» personatge es feia passar per treballador d’un gimnàs:
http://www.tv3.cat/videos/4094212/LHomo-APM-al-gimnas

En fi... que Déu hi faci més que nosaltres...

ACTUALITZACIÓ DE DARRERA HORA


Hem de deixar constància d'una altra aparició del món de les biblioteques a la televisió. Va ser ahir mateix, 23 de maig, al programa que condueix Alfons Arús per 8tv, Arucitys. Hi tenia de convidat el cantant i periodista Mario Vaquerizo que, com tots sabreu, és el marit de la cantant Alaska. Doncs bé, a partir del minut 23:40 del programa d'ahir, el Sr. Vaquerizo diu que està estudiant per ser bibliotecari. I pronuncia el nom dels estudis perfectament: vocalitzant i sense entrebancar-se: "bi-blio-te-co-no-mía". Fa goig de sentir-lo...

Aquí podreu veure el programa: http://www.arucitys.com/#!dimecres_23052012/c1zjj

Com que el Sr. Vaquerizo és convidat en d'altres programes televisius... aneu a saber si ell aconseguirà el que les doctes i sàvies institucions no hem sabut fer: captar molts estudiants per al nostre terreny!


4 comentaris :

  1. Aquesta sí que és bona... ja ens hagués agradat tenir-lo per la Facultat, hauriem estat distrets! ;-)

    ResponElimina
  2. Jo el vaig sentir dimecres al matí, a RAC 1, en una entrevista que li feia el Jordi Basté i la veritat és que va ser prou interessant. Vaig entendre que s'està plantejant estudiar Biblioteconomia l'any que ve a la Complutense. I va parlar de quan va fer Periodisme i va entrar amb un 8 o així de nota. El Jordi Basté va comentar que, a més, havia tret molt bones notes a periodisme.

    ResponElimina
  3. És veritat, Roser!

    Aquí el podrem tornar a escoltar, especialment al minut 18:38 (llàstima que no s’estén gaire en el tema): http://rac1.org/elmon/blog/entrevista-23-05-12/.

    De fet si fem una cerca a Google sobre el tema, el sistema ens recupera centenars de respostes... (amb una mica de soroll inclòs).

    Aquest noi ens traurà el ventre de pena!

    ResponElimina
  4. Us passo aquesta notícia

    http://www.abc.es/20120412/estilo-gente/abci-entrevista-digital-vaquerizo-201204121331.html

    ResponElimina