dimarts, 20 de setembre del 2011

Els autònoms, possibles clients dels bibliotecaris

Avui ens fem ressò d'un estudi publicat al maig de 2011 sobre el grau d'informatització i ús d'Internet per part dels treballadors autònoms espanyols.


Segons diu la introducció del treball, «en España existían en diciembre de 2010, 3.126.792 profesionales inscritos en el Régimen Especial de Trabajadores Autónomos (RETA)» (p. 8).

Aquest estudi (elaborat amb una enquesta telefònica feta entre novembre de 2010 i gener de 2011 a 3.545 autònoms –543 dels quals, de Catalunya– de tots els sectors econòmics) vol descobrir el grau d'informatització i ús d'Internet per part d'aquest gran col·lectiu professional (el maquinari i programari que utilitzen, si disposen de pàgina web, si fan ús del comerç electrònic per comprar o vendre, si fan ús de les xarxes socials...).

Destaquem unes quantes de les dades que s'hi publiquen: una mica més de la meitat (52,2 %) no tenen cap equipament informàtic (les xifres per a Catalunya encara són pitjors: no disposen de cap equipament el 55,5 %).

Pel que fa a l'accés a Internet, una quarta part declara no tenir-ne (concretament, el 26,4 %).

El 61,8 % dels autònoms espanyols no té pàgina web.

El 61,9 % dels que contesten l'enquesta declaren no fer ús de les xarxes socials.

Hi ha un apartat interessant, el 6.2: «Confianza en asesores tecnológicos» (p. 71 i següents).

«El colectivo de autónomos confía especialmente en el consejo tecnológico para su actividad que recibe de los servicios de asesoramiento externo que ellos mismos contrataron (laboral, fiscal, legal…), a la que otorgan un promedio de 3,1 puntos sobre 4, lo que podría denominarse como “confianza alta”.»

Ja ho veieu: no tothom hi entén de tot. Autònoms, deixeu que un bibliotecari us assessori i us ajudi en l'accés a la informació, en la gestió de la vostra documentació! Bibliotecaris, feu-vos valdre enmig dels professionals autònoms demostrant la vostra competència per a la gestió de la informació i la documentació!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada