divendres, 9 de setembre del 2011

Els emprenedors necessiten ajuda!

Tots sabem que una alternativa per tal d'intentar evitar la crisi econòmica és muntant una empresa pròpia. Això és molt més fàcil de dir que no de fer, sens dubte: es necessita tenir un caràcter amb iniciativa, energia per superar els problemes i no tenir por davant dels riscos... Però els emprenedors dinamitzen l'economia del país, creen riquesa i fan que les coses rutllin.

Que existeixin emprenedors ens convé a tots. Per això els poders públics i altres instàncies socials, ofereixen serveis i suport financer per posar en marxa projectes empresarials. Els ajuntaments de les grans ciutats, la Generalitat i també les entitats de caràcter privat donen suport als joves empresaris. Les universitats també fan el mateix.

Tot seguit relaciono unes quantes d'aquestes iniciatives, per si algun dels nostres joves col·legues s'hi sent atret.



Per començar, el conjunt d'universitats catalanes ha creat la Xarxa d'Emprenedoria Universitària: http://www.ub.edu/xarxaempren/, «per tal de dur a terme, de manera coordinada, accions de foment de l'emprenedoria, i de contribuir a la detecció del talent emprenedor i a la creació de vocacions empresarials en la comunitat universitària».

La Xarxa organitza cursets, ofereix informació i munta jornades, com ara les Jornades Emprèn!, que es van duent a terme en centres concrets: http://www.ub.edu/xarxaempren/index.php/startcampus/jornades-de-foment-de-lemprenedoria-empren

I també els tallers de competències emprenedores: http://www.ub.edu/xarxaempren/index.php/taller-de-competencies-emprenedores, més personalitzats...

La Generalitat de Catalunya, com no podia ser menys, també ha organitzat una sèrie de serveis i recursos informatius per als joves emprenedors. Es tracta del «Pla Inicia», amb un lloc web modèlic pel que fa a continguts i organització: http://inicia.gencat.cat/inicia/cat/ «Fes sortir l'empresa que portes dins» és el lema del lloc.

L'Ajuntament de Barcelona compta amb una tradició molt llarga d'ajut a les noves empreses. Qui no ha sentit a parlar de Barcelona Activa? http://www.barcelonactiva.cat/. Una frase publicitària del seu web és tota una carta de presentació: «Gairebé 7.000 empreses creades en 20 anys» (això representa una empresa cada dia, aproximadament!).

La Caixa de Pensions, per mitjà de Caixa Capital Risc, ofereix ajudes a noves empreses, en el programa Caixa Capital Llavor, que «impulsa i inverteix en projectes de base tecnològica en l’àmbit de les ciències de la vida i les tecnologies de la informació»: http://www.caixacapitalrisc.es/ca/?mmod=staticContent&IDf=50. Diuen que compten amb 15 milions d'euros per a aquesta línia, i que financien les empreses entre 100.000 i 300.000 euros.

Finalment, esmentaré una entitat privada, l'ISDI (Instituto Superior para el Desarrollo de Internet, del qual vam parlar fa poc arran de la seva oferta formativa en l'àmbit d'Internet), que ja ha aportat fins ara 300.000 euros per finançar plans de negoci o empreses que necessiten una inversió inicial. L'ISDI té la intenció d'invertir només «en emprendedores del entorno digital y únicamente para primeras rondas de financiación»:
http://mib.isdi.es/en/node/664

De manera que la gent amb iniciativa empresarial no ha de tirar-se enrere perquè no tingui suport. El futur està en les idees!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada