dimarts, 13 de setembre del 2011

Més sobre biblioteques escolars

Fa bastants dies informàvem de la convocatòria per al 2011 del Programa Puntedu, que des de fa uns anys promou el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (http://bib-doc.blogspot.com/2011/07/les-biblioteques-escolars-un-dia-o.html).

La impressió que vaig deixar en aquell missatge és que el Programa Puntedu no comptava a penes amb la col·laboració de cap organització bibliotecària. I ara he de matisar aquelles paraules.

Resulta que ja el curs 2010-2011 el Col·legi de Bibliotecaris va intervenir, per encàrrec del Departament, en 30 de les biblioteques escolars que formaven part del programa Puntedu. La intervenció va consistir en una feina continuada portada a terme per 23 bibliotecaris, en col·laboració amb els mestres i els equips directius de les escoles.

Fa pocs dies el Col·legi anunciava la renovació d'aquest programa per al curs que comencem, 2011-2012. En aquesta ocasió seran 65 les escoles que es beneficiaran d'aquesta intervenció professional. La notícia, que es va distribuir per les llistes habituals (BibCat, Iwetel), la podem llegir al web del Col·legi: http://www.cobdc.org/aldia/2011/0907.html.

Per donar a conèixer aquesta activitat s'ha creat un bloc, BDPuntedu, on van apareixent notícies dels centres que reben aquesta intervenció professional i altres informacions:
http://www.cobdc.net/bdpuntedu/.

Hi veiem la llista de les 30 escoles beneficiàries del curs passat, el testimoni d'una de les bibliotecàries implicades en el projecte (Xènia Solés) i breus descripcions de la feina feta en molts dels centres.

Algú pot dir (jo mateix ho subscriuria) que «una flor no fa estiu», que 30 + 65 escoles en el total de centres de Catalunya és no-res... Però també cal dir que les grans travesses comencen amb un pas endavant... Per tant, prefereixo veure el goig mig ple (o una miiica ple).

Així doncs, des d'una perspectiva laboral, s'acosta un bon moment. Ben aviat veurem les ofertes de feina per treballar en aquests projectes, que es donaran a conèixer a través de la borsa de treball del Col·legi. Si no esteu col·legiats, feu-ho ja!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada