dilluns, 26 de setembre del 2011

Més sobre emprenedoria

Ho hem dit diverses vegades en aquest bloc: l'emprenedoria és una opció aplicable al nostre camp laboral, i més ara que l'oferta de feina pot ser que no abundi. Els bibliotecaris dominem unes eines que ens permeten treballar de manera autònoma oferint serveis o productes a uns usuaris concrets. Vegeu entrades relacionades: http://bib-doc.blogspot.com/search/label/emprenedoria.


Em dóna peu a fer aquest comentari l'aparició del darrer número de la revista Símile, que publica cada dos mesos el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV). Hi trobareu la crònica d'una jornada sobre emprenedoria adreçada a bibliotecaris, que tingué lloc a València el passat 19 de juliol, a l'Escola Tècnica d'Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València (on s'imparteix la llicenciatura de Documentació).

Aquesta és la referència de l'article:
    Moreno Collado, Eugenia. «Jornada Emprendedores y Creación de Empleo [en línia]: un reto para los gestores de información». Símile, núm. 10 (jul.-ag. 2011), p. 25-29. http://www.cobdcv.es/docs/simile/simile10.pdf. [Consulta: 17 set. 2011].
A la jornada hi hagueren dues intervencions. En primer lloc, Ofelia Santiago «analizó los cambios acaecidos durante la crisis y la aparición de un nuevo escenario económico, diferente, complicado, pero en el que también existen oportunidades de negocio. Nos instó a adaptarnos a estos cambios, a aprender a detectar necesidades y oportunidades en los mismos y a valorarnos de cara a emprender un posible proyecto.» (p. 25)

Destacà la figura del gestor del coneixement en qualsevol model empresarial. Els valors necessaris si pretenem ser emprenedors són el talent, la creativitat i la innovació. Així que convé obrir la ment i observar el món d'una manera diferent, amb imaginació i sensibilitat.

José Albors Orengo fou el segon ponent. Pertany a la Federación Valenciana de Empresas Cooperativas de Trabajo Asociado, i tractà sobre les empreses d'economia social i la seva importància per a la creació d'ocupació de manera estable i sostenible.

Aquí veureu el programa de la Jornada: http://www.cobdcv.es/docs/cursos/Curso_Emprenedors_Juliol.pdf.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada